Перейти до змісту

Курка на банці - готуємо класичний смаколик

Від Board.News,18.11.24


Інгредієнти для "Курка на банці":Курка - 2 кгВода - 3 лСіль - 150 гЦукор - 30 гОцет - 150 млПорошок часниковий – 1 ч. л.Зіра (мелена) - 0,5 ч. л.Паприка солодка (мелена) - 1 ч. л.Шафран (імеретинський або куркума) - 1 ч. л.Перець чилі (сухий, мелений) - 1/3 ч. л.Імбир (сухий, мелений) - 1/3 ч. л.Горіх мускатний (мелений) - 1/3 ч. л.Перець чорний (мелений + кілька перчинок горошком.) - 0,5 ч. л.Сметана (з гіркою) – 2 ст. л.Лист лавровий (якщо маленькі листочки, то 2 шт.) - 1 шт.Перець запашний (горошком) - 3 шт.Часник – 2 зуб.Рецепт "Курка на банці":Тушку курки готуємо наступним чином: видаляємо залозу на хвостику, при необхідності курку осмолити, потім добре миємоБеремо відповідну ємність. Наливаємо в неї 2,5 л звичайної кип'яченої холодної води. У півлітра води додаємо сіль та цукор. Нагріваємо і розмішуємо, щоб сіль і цукор розчинилися і виливаємо в підготовлену ємність. Також туди додаємо оцет і занурюємо тушку. Якщо курочка виринає, то придавіть невеликим гнітом. Залишаємо курку у воді маринуватися на 12-24 години. Тримаємо курку з маринадом у холоді (в теплий час у холодильнику, взимку можна на балконі)Після маринування курку виймаємо з води, промиваємо під проточною водою і даємо стекти зайвій воді. Сметану змішуємо з меленими спеціями. (При виборі сметани перевагу варто віддати домашній або жирній магазинній!) Якщо сметани немає в наявності, то можна її замінити вершковим масломТушку всередині та зовні обсушуємо паперовими рушникамиПотім обмазуємо курочку підготовленою сметаною. Змащуємо всередині. Змащуємо під шкірою, відокремлюючи її акуратно від м'яса, так само в ділянці шиї. Трохи сметани залишаємо, щоб змастити курку зовні. За бажання можна залишити обмазану курочку відпочити на кілька годин, а можна відразу готувати Духовку розігріваємо до 170-180 градусівКладемо в банку лавровий лист, чорний і запашний перець горошком, часник і заливаємо гарячою водою (практично окропом). Банку з водою поміщаємо на листКурку саджаємо на банку. Для більшої стійкості потрібно курку посадити на банку щільно, тобто не соромлячись придавіть її зверху притримуючи банку, щоб не перекинулася. Шкуру в області шиї зав'язуємо або ниткою, або спеціальним дротомСметаною зі спеціями, що залишилася, змащуємо курку по шкірі, в деко наливаємо дуже гарячу воду приблизно 200-300 мл (залежить від розміру листа, шар води повинен бути приблизно 1 см). Поміщаємо у духовкуГотуємо курку на 180 градусів протягом 1 години. Приблизно через 40 хвилин приготування включаємо конвекцію і доготовуємо в цьому режимі, якщо у Вас немає конвекції, то можете трохи підвищити температуру для рум'янішого виду курки. Якщо у Вас духовка електрична, то при необхідності наприкінці приготування накрийте верх курки шматочком фольги. Після закінчення часу акуратно витягаємо курку з духовки і проколюємо тонким гострим ножем в області стегнового суглоба. Повинен витікати прозорий сік без домішки кровіГотову курку не рекомендуємо відразу знімати з банки. Краще прикрити її листком фольги, а поверх фольги щільним рушником і залишити хвилин на 10-15Знімаємо курку з банки проткнувши її під крилом великою вилкою, а другою рукою прокручуємо банку, щоб вона не піднялася разом із птахомДуже смачна, ароматна та соковита курочка до Вашого столу готова.Смачного!Джерело

Читати повністю

  • 3 Views


×
×
  • Створити...