Перейти до змісту

Мітітеї - неординарна молдавська страва для українців

Від Board.News,18.11.24


Інгредієнти для "Молдавські мітітеї на сковороді":Для фаршуКрохмаль кукурудзяний - 1 ст. л.Часник – 5 зуб.Сода - 1/2 ч. л.Вода мінеральна охолоджена сильногазована - 100 млФарш м'ясний - 400 гСіль - 1 ч. л. без гіркиТим'ян (він же чебрець) - 1/2 ч. л.Перець чорний (мелений, або суміш перців) - 1/4 ч. л.Для подачіГорошок зелений (консервований) - до смакуЦибуля червона або ріпчаста, маринована або свіжа (збризнути оцтом) - до смакуСоус томатний (або кетчуп) - до смакуДля смаженняОлія - ​​3 ст. л.Рецепт "Молдавські мітітеї на сковороді":Часник натираємо на тертці або дрібно ріжемо ножем.Соду гасимо (розводимо) охолодженою сильногазованою мінеральною водою. Розмішуємо до повного розчинення соди.Викладаємо фарш, крохмаль та спеції (часник, сіль, перець, чебрець) в окрему миску, додаємо воду з розчиненою содою і все добре перемішуємо до однорідної консистенції.Формуємо із фаршу ковбаски.Викладаємо наші мітітеї на сковороду з розігрітою олією.Обсмажуємо їх з усіх боків до золотистої скоринки.Вимикаємо плиту і накриваємо сковороду кришкою, щоб мітітеї дійшли до готовності.Подаємо з консервованим зеленим горошком, нарізаною цибулею та томатним соусом або кетчупом.Цибулю можна попередньо замаринувати, а можна просто свіжу збризнути оцтом.Смачного!Джерело 

Читати повністю

  • 4 Views


×
×
  • Створити...