Перейти до змісту

Сир з козячого молока - спробуйте приготувати вдома

Від Board.News,18.11.24


Інгредієнти для сиру з козячого молока:Молоко козяче жирності 3,2% та вище - 3 лОцет 9% - 3 ст. ложкиВода - 90 млСіль - на смакПриготування сиру з козячого молока:Молоко налийте в каструлю та на середньому вогні нагрійте приблизно до 90–95 °С. Воно має бути гарячим, але не кипіти.Використовуйте домашнє чи пастеризоване, але не ультрапастеризоване молоко.Оцет з'єднайте з водою.Зменште вогонь до мінімального. Перемішайте молоко, щоб усунути пінку з поверхні.Тонкою цівкою повільно вливайте воду з оцтом в каструлю з молоком і постійно розмішуйте.Як тільки молоко розділиться на сироватку жовтого кольору та білі пластівці, відразу ж зніміть каструлю з вогню.Вам може знадобитися не весь оцтовий розчин.Невеликий друшляк застеліть складеною в кілька шарів марлею і шумівкою викладіть сир.Залиште на 5-10 хвилин, потім акуратно переверніть і злегка посоліть зверху.Сироватку, що залишилася, можна використовувати, наприклад, для приготування тіста.Накрийте сир харчовою плівкою та поставте до повного остигання. Після цього ще раз переверніть і посоліть.Готовий сир зберігайте в холодильнику.Смачного!Джерело 

Читати повністю

  • 4 Views


×
×
  • Створити...