Перейти до змісту

Булочка бао - здивуйте свою родину незвичними ласощами

Від Board.News,18.11.24


Інгредієнти для булочок бао:220 г пшеничного борошна1/4 ч. л. розпушувача3/4 ч. л. швидких дріжджів1 ст. л. цукру120 мл теплої води1/2 ст. л. рафінованої олії + ще трохи1/4 ч. л. соліРецепт приготування булочок бао:Борошно перемішайте з дріжджами, розпушувачем і цукром, додайте воду і замісіть тісто. Додайте олію, сіль і вимісіть тісто до гладкості (близько 4-5 хвилин за допомогою міксера, або 10 хвилин руками).Дайте тісту підійти 1-1,5 години (у прохолодному приміщенні до 2 годин), воно має збільшитися в об'ємі вдвічі.Добре обомніть тісто і розділіть на 6-8 рівних частин. Кожну частину скачайте у кулю. Накрийте рушником та залиште на 5-10 хвилинВізьміть один шматочок тіста, розкачайте в довгастий коржик, змастіть поверхню олією (щоб булочка не склеїлася і її було просто розкрити), складіть навпіл. Викладіть булочку на пекарський папір, прикрийте рушником. Повторіть те саме з рештою шматочків тіста.У пароварку налийте води. Викладіть булочки на ґрати, накрийте кришкою та залиште підходити на 10 хвилин. Після цього увімкніть плиту (або електричну пароварку) на максимальну потужність, як тільки вода почне кипіти і з пароварки піде пара, зменшіть вогонь до середнього (слабке кипіння) і залиште булочки готуватися ще на 5 хвилин.Вимкніть пароварку. Дайте булочкам постояти ще 1-2 хвилини, потім перекладіть на сухі чисті ґрати. Подавайте теплими.Смачного!Джерело 

Читати повністю

  • 2 Views


×
×
  • Створити...