Хачапурі по-мегрельськи - для любителів кавказької кухні
Від Board.News,18.11.24
Інгредієнти для "Хачапурі по-мегрельськи":Молоко - 100 млВода (окріп) - 50 млЦукор - 1 ст. л.Дріжджі (живі) - 20 гОлія - 20 млЯйце куряче - 1 шт.Борошно пшеничне / Борошно - 600 гСільМасло вершкове - 20 гМоцарелла - 200 гСир сулугуні - 200 гСир твердий (чеддер) - 250 гРецепт "Хачапурі по-мегрельськи":Змішуємо молоко, окріп, цукор, дріжджі, добре перемішуємо до розчинення дріжджів, додаємо олію, яйце, сіль, все перемішуємо, додаємо просіяне борошно порціями і вершкове масло. Тісто замішуємо близько 8 хвилинТісто накриваємо рушником, ставимо у тепле місце на 40 хвилинМоцарелу, сулугуні, чердер, натираємо на великій тертці, перемішуємоЗалишимо 150 г сиру для присипки пирога, з решти сиру формуємо кулюТісто злегка обминаємо, тісто розрівнюємо на столі у вигляді коржика, на середину кладемо кулю з сиру і защипуємо тісто так, щоб куля опинилась у середині тістаПеревертаємо, розрівнюємо трохи руками, а потім пройдемо качалкою і формуємо круглий, тонкий коржикУ форму для випікання з пергаментом переносимо коржик, трохи розрівнюємо, посипаємо сиром, що залишився, краю пирога змащуємо жовтком і відправляємо в духовку на 15- 20 хвилин, температура 250С.Смачного!Джерело
- 5 Views
-
Останні новини