Адвокат Масі Найєм: "Ухилянти - це росіяни, фактично"
Від Board.News,16.11.24
Про це він розповів на YouTube-каналі "Інтерв'ю | ЛЮДИ | Каміла Грабчук".Найєм зазначив, що серед українців є багато тих, хто готовий захищати країну, але ухилянти, за його словами, заслуговують на те, щоб їх називали росіянами й взагалі про них забути. Серед основних причин ухилення він виокремив невизначеність, низький статус ветеранів та труднощі, з якими стикаються їхні родини."Я не кажу, що ухилянти це добре. Ухилянти — це погано, ухилянти — це росіяни, фактично. Давайте прирівняємо і забудемо про них", - підкреслив адвокат.Читайте також: "Іноді зв'язок між людьми, інституціями - втрачений": Зеленський оцінив дію закону про мобілізаціюВін також наголосив на необхідності створення умов, щоб до служби йшли "здорові нормальні люди, які хочуть воювати". За словами Найєма, саме невизначеність у питанні безпеки й стабільності для їхніх родин є головним страхом, а не сама загроза смерті."Є достатньо здорові нормальні люди, які хочуть воювати чесно. Їм потрібна визначеність, визначеність їм і їхнім родинам. Я до кінця життя буду вірити, що люди насправді не так сильно бояться смерті, скільки невизначеності щодо їх родин", - додав він.Також адвокат порушив питання економічного бронювання, зазначивши, що важливо не лише забезпечити функціонування економіки, а й організувати ротацію військових на фронті."Там теж хлопці сидять і вони чекають, коли ви приймете рішення щодо того, щоб їх замінили, а просто піти вони теж не можуть", - пояснив Найєм.5 червня 2022 року український адвокат Масі Найєм, який захищав Україну на війні з Росією, отримав поранення. А 6 червня лікарі прооперували його. Того ж дня Масі Найєм прийшов до тями та повідомив про втрату ока.
- 3 Views
-
Останні новини