Перейти до змісту

Королівський пляцок-пиріг: смачно через віки

Від Board.News,14.11.24


Інгредієнти для королівського пирога-пляцка:Для начинки:Сир - 450 гЦукор - 100 гЯйце 1С – 3 шт.Ягоди (за бажанням) – 100 гЛимон – 1 шт.Щіпка соліДля пісочної крихти:Борошно - 250 гВершкове масло - 130 гЦукор - 70 гВанільний цукор – 1 ч. л.Розпушувач - 1 ч. л.Щіпка соліРецепт приготування королівського пляцка:Для приготування пісочної крихти просійте борошно через дрібне сито. Так воно стане повітрянішим і збагатиться киснемДодайте цукор, сіль, розпушувач та ванільний цукор. Перемішайте усі сухі інгредієнтиВершкове масло заздалегідь наріжте кубиками та добре охолодітьВибирайте тільки якісний продукт, без рослинних жирів та додаткових ароматів, маргарин тут також не підійдеДодайте до сухої суміші дуже холодне вершкове масло і швидко перетріть інгредієнти руками до стану дрібної крихтиМасло не повинне встигнути нагрітисяПриготувати крихту можна також у кухонному комбайні або за допомогою міксера із насадкою - весло. В результаті повинна вийти зовсім дрібна, розсипчаста крихта. Пересипте її в миску і приберіть на якийсь час у холодильникДля начинки візьміть будь-який сир, що є у вас. Підійде зернистий розсипчастий або пресований у пачках, також можна використовувати рикоту. Жирність теж може бути будь-якою. Викладіть сир у глибоку мискуЛимон добре промийте, обдайте окропом і обсушіть паперовим рушникомЗ лимона за допомогою дрібної терки, акуратно зніміть цедру, не зачіпаючи білий шар (він гірчить). З м'якоті вичавіть сік, видаливши всі кісточки. Для начинки потрібно 1 ст. л. лимонного сокуДодайте в миску яйця, сіль для балансу смаку, цукор, цедру та сік лимона. За бажання можна додатково ароматизувати сирну начинку ванільним екстрактомРетельно пробийте всі інгредієнти занурювальним блендером. Маса повинна вийти максимально гладкою та однорідною. Структура начинки залежатиме від того, який сир ви використовуєте - якщо сухий і розсипчастий, то вона стане щільнішою, а якщо м'який сир, то і начинка вийде ніжнішоюДля випікання пирога візьміть роз'ємну форму або кільце діаметром 20 см Застеліть дно пергаментним папером. Борта теж прокладете папером, так королівську ватрушку буде легко витягувати з формиДістаньте із холодильника пісочну крихту. Розділіть її на дві частини. Одна частина має бути трохи більшою, вона піде на дно форми, а друга частина, яка трохи менша, стане верхом пирогаНасипте на дно форми половину пісочної крихти, акуратно розрівняйте її та злегка притисніть руками так, щоб крихта стала більше схожа на тістоЯкщо ви не плануєте додавати в пиріг ягоди, то на цьому етапі можна наливати начинкуЯкщо ви готуєте королівську ватрушку з ягодами, половину їх викладете на пісочний шар і залийте сирною начинкоюРозрівняйте начинку лопаткою або трохи постукайте формою по столу. Зверху укладіть ягоди, що залишилисяПрисипте сирну начинку піщаною крихтою і поставте пиріг випікатися в духовку Температура 180 °C, режим верх-низ без конвекціїЧас приготування 45-50 хв.Коли королівський пиріг із сиром трохи зарум'яниться, дістаньте його з духовки та дайте повністю охолонути, не виймаючи з формиНайкраще залиште на всю ніч і тільки потім перекладіть на блюдо сервіровки Так пиріг триматиме форму, не кришачисьПодавайте до чаю чи кави.Смачного!Джерело 

Читати повністю

  • 4 Views


×
×
  • Створити...