Перейти до змісту

Пісний пиріг з яблуками: готуємо на пару

Від Board.News,08.11.24


Інгредієнти - пісний пиріг з яблуками:200 мл кокосового, мигдального чи соєвого молока4 ст. л. меду130-150 г борошна1 ч. л. соди1/2 ч. л. солі1 ч. л. меленої кориці1 ч. л. меленої гвоздики1 ч. л. свіжого тертого імбиру (або 2 ч. л. меленого сухого)1 ч. л. меленого кардамону3-4 ст. л. марципана, готового чи домашнього4 ст. л. родзинокДля начинки:2 середніх яблука3 ст. л. коричневого цукру2 ст. л. арахісової оліїмелена корицяванільний цукорРецепт приготування пісного яблучного пирога:Приготуйте начинку: яблука очистіть від серцевини, наріжте скибочкамиРозтопіть цукор у гарячій олії та злегка карамелізуйте в ньому яблука з ванільним цукром та корицеюТрохи остудіть і покладіть рівним шаром у змащену олією пластикову формуДля тіста молоко нагрійте із медомБорошно змішайте з содою, сіллю та прянощами, додайте подрібнений марципан та родзинки та перемішайте з молочно-медовою сумішшюТістом, що вийшло, залийте яблукаДодати шматочки марципана і родзинкиВаріть пиріг у пароварці від 1 години (якщо шар тіста близько 3 см) до 2 один, залежно від висоти форми: чим форма ширша і шар тіста тонший, тим менший час варінняГотовий пиріг переверніть на блюдо та подавайте теплим або холодним.Смачного!Джерело 

Читати повністю

  • 5 Views


×
×
  • Створити...