Перейти до змісту

Пиріжки з маком: смачно, як в дитинстві

Від Board.News,02.11.24


Інгредієнти для пиріжків Борошно – 3.5 ст.Молоко – 1 ст.Яйця – 2 шт.Дріжджі – 40 гр.Цукор – 1 ст.Сіль – 0.5 ч.л.Вершкове масло - 100 гр.Олія - ​​2 ст.л.Начинка:Мак – 250 гр.Молоко – 1 ст.Цукор – 4 ст.л.Як приготувати страву "Пиріжки з маком":Молоко нагріти до 38-40 градусів та зняти з вогнюДріжджі нарізати на шматочкиБорошно просіятиУ молоко додати дріжджі, столову ложку борошна та цукру, розмішати та поставити опару в тепле місце на 30 хвилинВершкове масло розтопитиВ опару додати яйця, борошно і цукор, сіль і вершкове масло, добре вимісити тістоТісто перекласти в ємність, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1-2 годиниМолоко вилити у каструлю, довести до кипіння, засипати мак і перемішатиВарити мак на слабкому вогні 5 хвилин, накрити кришкою, вимкнути вогонь і дати настоятися 20-30 хвилинМак ретельно процідити від рідини, додати цукор і розтерти ступкоюТісто викласти на стіл, присипаний борошном, добре вимісити, розділити на 20 частин і сформувати коржикиНа середину кожного коржика покласти одну столову ложку начинки і сформувати пиріжокДуховку розігріти до 200 градусівДеко застелити папером для випічки, викласти пиріжки швом донизу і дати постояти 10 хвилинВипікати пиріжки у розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин до рум'яної скоринки.Смачного!Джерело

Читати повністю

  • 9 Views


×
×
  • Створити...