Перейти до змісту

Котлети з цвітної капусти: смачні, поживні, швидкі

Від Board.News,01.11.24


Інгредієнти для котлет з цвітної капусти:Цвітна капуста - 1 середня галузкаЯйця – 2 шт.Велика цибулина – 1 шт.Пшеничне борошно - 4 ст. л.Сіль та суміш перців – за смакомЗелень рубана – 1 ст. л. Олія – 100 мл для смаженняПриготування котлет з цвітної капусти:Капусту промити під струменем води, ретельно, щоб прибрати пісок та інші можливі забруднення. Розділити на суцвіття, відкинувши листя та качанМи будемо готувати котлети з вареної капусти. Тому у великій каструлі треба довести воду до точки активного кипіння, злегка підсолити і в киплячий окроп закинути всі суцвіття. Проварити на тихому вогні 6-7 хвилин. Овочі повинні стати м'якшими, але не переваритися і не перетворитися на "кашу"Відварені майже до готовності суцвіття відкинути на друшляк і на деякий час залишити для охолодженняПаралельно пасеруємо цибулю, подрібнену кубиком, на невеликій кількості рослинної олії (1 ст. л.). Занадто сильно не засмажуйте, просто доведіть цибульку до м'якості, щоб пішла гіркота і вона стала солодкуватою на смакДалі варені суцвіття потрібно подрібнити - можна за допомогою блендера, кухонного комбайна в імпульсному режимі, м'ясорубці або вручну. Тільки не перетворюйте на пюре, адже ми все ж таки готуємо не оладки з цвітної капусти, а котлети, тут консистенція має бути більшої фракції, щоб вироби стали пишними і щільнимиУ суміш, що вийшла, відразу ж додайте перець за смаком і сіль (враховуйте, що воду ми підсолювали, коли відварювали суцвіття)Додайте раніше пасеровану цибулю та пару яєць, розмішайте і в кінці всипте борошно. Залиште на 5 хвилин, щоб борошно розбухло. Капустяна маса має вийти густою, по консистенції щільною, як м'ясний котлетний фарш. Можете додати дрібнорублену петрушку, кріп чи кінзу, якщо любите, хоча й без зелені вийде смачноЗ овочевого фаршу змоченими у воді руками формуємо котлети середнього розміру - приблизно по 1 ст. л на порціюВикладаємо овочеві котлети в гарячу олію (смажити можна в сотейнику або сковороді) і готуємо з обох боків до рум'яності. Готуємо спочатку при високому нагріванні, а потім на помірному вогні, щоб смаколики пропеклися всерединіСмажені котлети з цвітної капусти перед подачею обов'язково слід промокнути паперовим рушником, оскільки вони вбирають багато олії під час смаження. Для дітей можна приготувати з того ж фаршу котлети на паруЗверху можна посипати твердим тертим сиром і прикрасити зеленню.Смачного!Джерело 

Читати повністю

  • 7 Views


×
×
  • Створити...