Перейти до змісту

Яблучний оцет: готуємо самі

Від Board.News,01.11.24


Інгредієнти для яблучного оцту:Яблука - 1 кгВода - 1500 млЦукор - 125 гМед - 60 гПриготування яблучного оцту:У яблук видаліть серцевини та пошкоджені місця. Пропустіть через м'ясорубку (вага вказана для подрібнених яблук).Складіть яблука в банку об'ємом 3 літри.У сотейнику нагрійте 500 мл води разом із цукровим піском, щоб усі кристали розчинилися. З'єднайте з водою, що залишилася.Рідина має бути теплою, але не окропом.Залийте яблука рідиною. Шийку банки закрийте складеною в кілька шарів марлею і закріпіть її гумкою.Рідина не повинна доходити до шийки приблизно на 10 см.Залишіть банку з яблуками у темному теплому місці на 10 днів. Щодня перемішуйте дерев'яною лопаткою.Процідіть все через складену в кілька шарів марлю і відіжміть яблука.Рідину поверніть у банку і додайте мед. Знову закрийте марлею та залиште приблизно на 40 днів.Згодом на поверхні утворюється драглиста маса, що нагадує чайний гриб. Це оцтова матка.Коли оцет посвітлішає, а оцтова матка опуститься на дно, акуратно розлийте оцет по пляшках і закупорте кришками.Смачного!Джерело 

Читати повністю

  • 3 Views


×
×
  • Створити...