Перейти до змісту

Яблучний оцет: готуємо самі

Від Board.News,01.11.24


Інгредієнти для яблучного оцета:Яблука - 1 кгВода - 1500 млЦукор - 125 гМед - 60 гПриготування яблучного оцета:У яблук видаліть серцевини та пошкоджені місця. М'якуш пропустіть через м'ясорубку (вага вказана для подрібнених яблук)Складіть яблука у банку об'ємом 3 літриУ сотейнику нагрійте 500 мл води разом із цукровим піском, щоб усі кристали розчинилися. З'єднайте з водою, що залишиласяРідина має бути теплою, але не окропомЗалийте яблука рідиною. Шийку банки закрийте складеною в кілька шарів марлею і закріпіть її гумкоюРідина не повинна доходити до шийки приблизно на 10 смЗалишіть банку з яблуками у темному теплому місці на 10 днів. Щодня перемішуйте дерев'яною лопаткоюПроцідіть все через складену кілька шарів марлю і відіжміть яблукаРідину поверніть у банку і додайте мед. Знову закрийте марлею та залиште приблизно на 40 днівЗгодом на поверхні утворюється драглиста маса, що нагадує чайний гриб. Це оцтова маткаКоли оцет посвітлішає, а оцтова матка опуститься на дно, акуратно розлийте оцет по пляшках і закупорте кришками.Смачного!Джерело 

Читати повністю

  • 8 Views


×
×
  • Створити...