Перейти до змісту

Мамалига: готуємо вдома, частуємо діток та гостей

Від Board.News,25.10.24


Продукти для мамалиги:Борошно кукурудзяне - 100 гВода - 150 млСало свиняче слабосолене - 40 гСир - 50 гСир гострий - 30 г, або бринза 40 гСіль на смакРецепт приготування мамалиги:Просіяне через частий друшляк кукурудзяне борошно висипати на лист, поставити на помірний вогонь і, помішуючи, підсушити й прогрітиУ каструлю з киплячою підсоленою водою всипати гіркою прогріту кукурудзяну муку, дерев'яною ложкою або качалкою, в центрі гірки зробити поглиблення і, не розмішуючи, прогріти 10 хвилинПотім ретельно розмішати та помішуючи варити ще 10 хвилинПісля цього каструлю накрити кришкою, поставити в духовку на 30 хвилин, щоб каша впрілаСало нарізати дрібними кубиками, покласти на сковороду та обсмажити на помірному вогні до шкварок золотистого кольоруПід час подачі до столу в тарілки покласти мамалигу, полити розтопленим салом зі шкварками, збоку покласти терту бринзу, гострий сир.Смачного!Джерело 

Читати повністю

  • 6 Views


×
×
  • Створити...