Смажена картопля: розповімо, як здивувати гостей простою стравою
Від Board.News,25.10.24
Інгредієнти для смаженої картоплі:Картопля - 7-8 шт.Часник - 2-3 зуб.Сіль - за смакомПриправа - 1 ч.л.Петрушка (свіжа) - за смакомКріп (свіжа) - за смакомЗелена цибуля - за смакомРослинна олія - 2-3 ст.л. Покрокове приготування смаженої картоплі:Картоплю за допомогою кухонного ножа очищаємо від шкірки та добре промиваємо під теплою проточною водоюПотім перекладаємо овочевий інгредієнт на обробну дошку та за допомогою того ж гострого інвентарю нарізаємо картоплю на товсті довгі брусочкиПісля цього перекладаємо картопляні брусочки на паперовий рушник і добре просушуємо від води. В результаті чого з картопляного інгредієнта видаляється зайвий крохмаль, і картопля виходить із рум'яною скоринкою. Потім перекладаємо картоплю у вільну тарілкуЧасникові зубчики перекладаємо на обробну дошку та очищаємо від лушпиння за допомогою рукоятки кухонного ножа, злегка натиснувши нею на часниковий інгредієнт. Потім за допомогою того ж гострого інвентарю дрібно рубаємо зубчики часнику та перекладаємо їх в окрему тарілкуЗелень петрушки та кропу промиваємо під проточною водою. Потім перекладаємо на паперовий рушник і промокаємо її від води. За допомогою кухонного ножа на обробній дошці дрібно подрібнюємо наші інгредієнти та перекладаємо їх у вільну тарілкуПір'я зеленої цибулі промиваємо під проточною водою і викладаємо на дошку. За допомогою кухонного ножа нарізаємо поперек пір'я овочевого інгредієнта на невеликі шматочки та перекладаємо їх у вільну тарілкуГотувати нашу страву потрібно в сковороді з високими бортиками, так як олії наливатимемо в цю ємність багато. Ставимо сковороду на сильний вогонь, і коли ємність добре нагріється, додаємо олію так, щоб картопля на 1/3 була в ній для того, щоб вона смажилася, а не парилася. Коли масло розжариться і почне міхуритися, злегка прикручуємо вогонь і перекладаємо в цю ємність шматочки картоплі. За допомогою кухонних прихваток притримуючи сковороду, злегка струсимо її, щоб картопляний інгредієнт весь поринув у маслоСмажити картопляний інгредієнт протягом 8-10 хвилин. Коли картопля набуде трохи золотистого кольору і на ній з'явиться скоринка, акуратно один раз перемішуємо картопляні брусочки і додаємо половину подрібненого часнику та приправу для картоплі. Накриваємо сковороду кришкою і продовжуємо смажити нашу страву протягом 8-10 хвилин на такому ж вогні, не перемішуючи його лопаткоюДодаємо в ємність подрібнений часник, що залишився, зелень петрушки і кропу.Не забуваємо перекласти в ємність до наших інгредієнтів зелену цибулю. Після цього, скориставшись дерев'яною лопаткою, ще раз перемішуємо картоплю.Солимо і додаємо трохи приправи для картоплі. Смажимо ще протягом 4-6 хвилин із накритою кришкою, при цьому злегка прикручуємо вогонь до середньогоПотім вимикаємо конфорку. Наша смажена картопля "по-македонськи" готова.Смачного!Джерело
- 9 Views
-
Останні новини