Смачний та пікантний на смак: соус ткемалі
Від Board.News,23.09.24
З важливого – несолодкий сорт сливи (а найкраще – саме алича) та обов'язкова наявність кінзи.
Інгредієнти для соуса ткемалі:
Слива - 2.5 кг
Сіль - 1ст. л.
Цукор - 1 ст. л.
Зубчики часнику - 3 шт
Пекучий перець - за смаком
2-3 гілочки зеленого базиліка
2-3 гілочки кінзи
1-2 лаврові листи
Як приготувати соус ткемалі:
Виймаємо зі сливи кісточки, заливаємо довільною кількістю води та ставимо на вогонь
Недовго варимо до м'якості
Остуджуємо, перетираємо через сито
Поміщаємо його в каструлю, кладемо туди приблизно 1 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 3 зубчики часнику, пропущених через прес, 2-3 гілочки зеленого базиліка, 2-3 гілочки кинзи (дрібно нарізати)
Додати також 1-2 лаврові листи і трохи пекучого перцю до смаку
Всі спеції кладуться з урахуванням особистих уподобань та смаку
Ставимо на середній вогонь наш майбутній соус: нам потрібно уварити його до бажаної густини (10-15 хв.)
Розливаємо соус по стерилізованих банках, закриваємо кришками, до остигання накриваємо теплим рушником
Зберігаємо у прохолодному місці.
Смачного!
- 3 Views
-
Останні новини
-