Перейти до змісту

Смачний та пікантний на смак: соус ткемалі

Від Board.News,23.09.24


З важливого – несолодкий сорт сливи (а найкраще – саме алича) та обов'язкова наявність кінзи. Інгредієнти для соуса ткемалі: Слива - 2.5 кг Сіль - 1ст. л. Цукор - 1 ст. л. Зубчики часнику - 3 шт Пекучий перець - за смаком 2-3 гілочки зеленого базиліка 2-3 гілочки кінзи 1-2 лаврові листи Як приготувати соус ткемалі: Виймаємо зі сливи кісточки, заливаємо довільною кількістю води та ставимо на вогонь Недовго варимо до м'якості Остуджуємо, перетираємо через сито Поміщаємо його в каструлю, кладемо туди приблизно 1 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 3 зубчики часнику, пропущених через прес, 2-3 гілочки зеленого базиліка, 2-3 гілочки кинзи (дрібно нарізати) Додати також 1-2 лаврові листи і трохи пекучого перцю до смаку  Всі спеції кладуться з урахуванням особистих уподобань та смаку Ставимо на середній вогонь наш майбутній соус: нам потрібно уварити його до бажаної густини (10-15 хв.) Розливаємо соус по стерилізованих банках, закриваємо кришками, до остигання накриваємо теплим рушником Зберігаємо у прохолодному місці. Смачного!  

Читати повністю

  • 3 Views


×
×
  • Створити...