Перейти до змісту

Желе з малини - готуємо вдома

Від Board.News,21.09.24


Інгредієнти для приготування желе з малини: Малина (після перетирання) - 1.5 кг Цукор-пісок - 1.5 кг Вода питна - 100 мл. Лимонна кислота - 1 щіпка Як приготувати желе з малини на зиму?  Банки та кришки промити з содою, сполоснути Кришки піддати кип'ятінню, банки простерилізувати в духовці Малину перебрати, викинути зіпсовані та пошкоджені ягоди Перекласти малину в друшляк і промити під холодною водою Далі залишити ягоди там же на 10 хв, щоб вода стекла Перекласти ягоди у велику каструлю та роздавити товкачем до однорідності На середньому вогні довести суміш малини та води до кипіння і варити 5 хв., помішуючи та знімаючи пінку Зняти каструлю з вогню та злегка остудити масу Викладати масу в сито, встановлене на чисту каструлю, перетирати малину дерев'яною лопаткою, столовою ложкою або силіконовою лопаткою Макуху можна далі використовувати при варінні компоту, а от до ягідного пюре потрібно всипати цукор Зменшити вогонь на плиті до мінімального, уварювати ягідну масу, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, приблизно 50 хв. Не забувати знімати піну. Після закінчення зазначеного часу капнути пару крапель варення на тарілку, якщо вони швидко застигли, можна закривати  Якщо малина солодка, можна додати на цьому етапі лимонну кислоту і перемішати У підготовлені банки встановити лійку і наливати варення, що кипить, залишаючи 1 см до країв банки Закрутити всі банки гвинтовими кришками або закатати, обтерти вологою ганчіркою, перевернути і накрити теплим пледом Дати охолонути без перепадів температури протягом 1-2 діб Прибрати в комору чи льох. Смачного! Джерело

Читати повністю

  • 9 Views


×
×
  • Створити...