Варення з горіхів. Яка від нього користь і як приготувати
Від Board.News,18.09.24
Інгредієнти для варення з волоських горіхів:
Зелені волоські горіхи – 1 кг
Цукор – 2 кг
Питна вода – 800 мл
Сік 2 лимонів
Бутони гвоздики – 10 шт.
Палички кориці – 2 шт.
Для вапняної води:
Гашене вапно – 500 г
Вода – 5 л
Рецепт приготування варення з волоських горіхів:
Підготуйте волоські горіхи
Вимийте їх та очистіть від зеленої шкірки
Складіть у велику каструлю або миску
Залийте холодною водою так, щоб вона повністю покрила горіхи
Залиште на 2 дні
Воду необхідно міняти 3-4 рази на день
Приготуйте вапняну воду
Розведіть гашене вапно у холодній воді, розчин ретельно перемішайте та залиште на 3 години
Потім обережно профільтруйте вапняну воду, залийте горіхи і залиште на добу
Вапняну воду злийте з горіхів і ретельно промийте
Кожен наколіть з усіх боків товстою голкою або виделкою
Залийте звичайною холодною водою та залиште на дві доби
Після цього в каструлі закип'ятіть 500 мл води
Опустіть горіхи і залиште на 10 хвилин
Потім відкиньте на друшляк і дайте стекти воді
Викладіть на паперові рушники та дайте обсохнути
Приготуйте сироп для варення
Цукор насипте в каструлю і залийте питною водою
Доведіть до кипіння та варіть 3 хвилини
Зніміть із вогню
Покладіть горіхи, прянощі та влийте лимонний сік
Доведіть до кипіння та залиште на добу
Так повторіть тричі
Востаннє варіть горіхи до готовності, доки вони не стануть м'якими
Розкладіть варення із зелених волоських горіхів в сухі стерилізовані банки і закрийте їх.
Смачного!
Джерела:
https://breakfast.net.ua/ua/varennya-iz-zelenyh-voloskyh-gorihiv
https://wz.lviv.ua/cooking/515984-tsiliushche-varennia-iz-zelenykh-horikhiv.
- 5 Views
-
Останні новини