Перейти до змісту

Біла квасоля на зиму – смачна та корисна заготівля. Розповімо, як приготувати

Від Board.News,17.09.24


Інгредієнти для квасолі на зиму: Квасоля сушена біла - 3 склянки (600 грам) Помідори - 15 штук (середні) Болгарський перець - 3 штуки (середній) Морква - 3 штуки (середні) Сіль (кам'яна без йоду) - 1-1,5 ст.л. Цукор - 2-3 ст.л. Рослинна олія - 1/2 склянки Оцет столовий (9%) - 2 ст.л. Вода - 1.5 л Покрокове приготування квасолі на зиму: Кладемо боби в друшляк Ретельно промиваємо їх Відкидаємо в глибоку миску  Заливаємо звичайною проточною водою вище за рівень на 12-15 см  Затягуємо посуд із квасолею поліетиленовою харчовою плівкою  Ставимо її в холодильник на 12 год. Наступного дня знову відправляємо квасолю в друшляк і ретельно промиваємо Перекладаємо її у глибоку антипригарну каструлю з товстим дном Заливаємо очищеною водою та ставимо на сильний вогонь Після закипання зменшуємо його рівень до середнього і варимо квасолю, не накриваючи кришкою протягом 40-50 хв., періодично помішуючи дерев'яною кухонною ложкою Якщо рідина сильно википає, можна підлити ще трохи води, так, щоб вона завжди покривала боби Очищаємо від шкірки цибулю і моркву, а у солодкого перцю видаляємо плодоніжки і потрошимо його від насіння Промиваємо їх разом із помідорами під струменем холодної проточної води та сушимо паперовими кухонними рушниками Кожен томат розрізаємо на 3-4 частини  Пропускаємо їх у глибоку миску через м'ясорубку з дрібною сіткою Інші овочі по черзі викладаємо на обробну дошку і подрібнюємо Через 40 хвилин, коли квасоля буде практично готова, а вода в каструлі майже википить, додаємо туди всі подрібнені овочі, сіль, цукор та рафіновану олію Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції та доводимо до кипіння на сильному вогні Як тільки суміш почне побулькувати, знову зменшуємо рівень вогню до середнього і варимо боби протягом 35-40 хв. Баночки стерилізуємо Через 35-40 хвилин пробуємо квасолю на смак, якщо готова - заправляємо її столовим 9% оцтом Перемішуємо і відразу знімаємо з плити По черзі встановлюємо на кожну стерилізовану банку лійку з широким горлом За допомогою половника розкладаємо в них гарячі боби разом з овочевим соусом, що вийшов, накриваємо тару кришками і закриваємо Перевіряємо кожну банку на наявність повітря, якщо бульбашок немає, ставимо їх вгору дном на підлогу і укутуємо вовняною ковдрою, щоб не було щілин Залишаємо квасолю в такому вигляді на 2-3 дні до повного остигання Після цього відправляємо консерви в більш прохолодне місце. Смачного! Джерело

Читати повністю

  • 15 Views


×
×
  • Створити...