Перейти до змісту

ТОП-5 страв тайської кухні. Легко й смачно

Від Board.News,13.09.24


Курячий бульйон по-тайськи Інгредієнти: Вода - 2 л Куряче філе - 2 штуки Цибуля - 1 штука Кінза - 1 пучок Сіль - за смаком Молотий білий перець - за смаком Інструкція приготування: Покласти курку в глибоку каструлю і залити холодною водою Довести до кипіння, зібрати піну з поверхні (піна — це білок, що згорнувся, щоб не переводити продукт, можна спершу обсмажити або запекти грудку) Зменшити вогонь, додати інші інгредієнти і варити 2–3 години на повільному вогні Використовуйте лише стебла кінзи. Ліниві голубці з куркою та соєвим соусом Інгредієнти: Білокачанна капуста - 500 г Курячі грудки - 400 г Цибуля - 1 штука Спеції - за смаком Соєвий соус - за смаком Інструкція приготування: У блендері або м'ясорубки перемолоти фарш, додати спеції для курки Нашинкувати капусту, потім покладіть в ємність і додайте трохи води, соєвого соусу і спецій для капусти Дрібно наріжте цибулю і додайте до капусти Увімкни мультиварку на режим "Тушіння" на 1,5 години Додайте фарш і добре перемішайте. Манти з куркою, яловичиною та картоплею Інгредієнти: Молоко - 0,1 л Вода - 0,1 л Яловичий фарш - 0,2 кг Курячий фарш - 0,3 кг Ріпчаста цибуля - 4 штуки Картопля - 4 штуки Інструкція приготування: Молоко (1 ополоник), воду (1 ополоник) і борошно - замісити на око Накрутити 0,5 кг фаршу курки та яловичини Крупно нарубати 3-4 цибулини Нарубати кубиками 3–4 картоплини Наліпити манти можна будь-якої форми Готуються в мантоварці 45 хвилин. Котлетки по-тайськи з куркою та креветками Інгредієнти: Свіжа кінза (коріандр) - 1 пучок Курячі ніжки філе - 700 г Тигрові креветки - 300 г Фунчоза - 50 г Куряче яйце - 1 штука Ріпчаста цибуля - 1 штука Перець чилі - 1 штука Корінь імбиру - 1 шматок Часник - 4 зубчики Сіль - за смаком Інструкція приготування: Відварити фунчозу за інструкцією на упаковці Подрібнити в м'ясорубці або кухонному процесорі курку, очищені креветки, цибулю, кінзу, перець чилі Додати до маси розчавлений часник, остиглу фунчозу і потертий на дрібній тертці імбир Посолити та додати яйце Ретельно перемішати Можна ще додати столову ложку майонезу Змочуючи руки у холодній воді, сформувати котлетки улюбленого розміру Обсмажити їх до готовності в невеликій кількості рослинної олії Як варіант - запекти в духовці чи грилі. Курячий суп з лимонною травою та лаймом Інгредієнти: Куряче філе - 500 г Рибний соус - 4 столові ложки Гливи - 300 г Цукор - 2 столові ложки Часник - 1 головка Лайм - 3 штуки Сіль - за смаком Лимонна трава - 4 стебла Зелений базилік - за смаком Інструкція приготування: Кип'ятимо воду з лимонною травою та нашаткованими зубчиками часнику Додаємо нарізане смужками куряче філе Доводимо до кипіння; знімаємо піну Вливаємо соус, солимо, всипаємо трохи цукру Шинкуем гливи смужками і додаємо в суп Доводимо до кипіння Вимикаємо В готовий суп видавлюємо сік лаймів; подаємо з дрібно порізаним базиліком та вареним рисом. Смачного! Джерело

Читати повністю

  • 13 Views


×
×
  • Створити...