ТОП-5 страв тайської кухні. Легко й смачно
Від Board.News,13.09.24
Курячий бульйон по-тайськи
Інгредієнти:
Вода - 2 л
Куряче філе - 2 штуки
Цибуля - 1 штука
Кінза - 1 пучок
Сіль - за смаком
Молотий білий перець - за смаком
Інструкція приготування:
Покласти курку в глибоку каструлю і залити холодною водою
Довести до кипіння, зібрати піну з поверхні (піна — це білок, що згорнувся, щоб не переводити продукт, можна спершу обсмажити або запекти грудку)
Зменшити вогонь, додати інші інгредієнти і варити 2–3 години на повільному вогні
Використовуйте лише стебла кінзи.
Ліниві голубці з куркою та соєвим соусом
Інгредієнти:
Білокачанна капуста - 500 г
Курячі грудки - 400 г
Цибуля - 1 штука
Спеції - за смаком
Соєвий соус - за смаком
Інструкція приготування:
У блендері або м'ясорубки перемолоти фарш, додати спеції для курки
Нашинкувати капусту, потім покладіть в ємність і додайте трохи води, соєвого соусу і спецій для капусти
Дрібно наріжте цибулю і додайте до капусти
Увімкни мультиварку на режим "Тушіння" на 1,5 години
Додайте фарш і добре перемішайте.
Манти з куркою, яловичиною та картоплею
Інгредієнти:
Молоко - 0,1 л
Вода - 0,1 л
Яловичий фарш - 0,2 кг
Курячий фарш - 0,3 кг
Ріпчаста цибуля - 4 штуки
Картопля - 4 штуки
Інструкція приготування:
Молоко (1 ополоник), воду (1 ополоник) і борошно - замісити на око
Накрутити 0,5 кг фаршу курки та яловичини
Крупно нарубати 3-4 цибулини
Нарубати кубиками 3–4 картоплини
Наліпити манти можна будь-якої форми
Готуються в мантоварці 45 хвилин.
Котлетки по-тайськи з куркою та креветками
Інгредієнти:
Свіжа кінза (коріандр) - 1 пучок
Курячі ніжки філе - 700 г
Тигрові креветки - 300 г
Фунчоза - 50 г
Куряче яйце - 1 штука
Ріпчаста цибуля - 1 штука
Перець чилі - 1 штука
Корінь імбиру - 1 шматок
Часник - 4 зубчики
Сіль - за смаком
Інструкція приготування:
Відварити фунчозу за інструкцією на упаковці
Подрібнити в м'ясорубці або кухонному процесорі курку, очищені креветки, цибулю, кінзу, перець чилі
Додати до маси розчавлений часник, остиглу фунчозу і потертий на дрібній тертці імбир
Посолити та додати яйце
Ретельно перемішати
Можна ще додати столову ложку майонезу
Змочуючи руки у холодній воді, сформувати котлетки улюбленого розміру
Обсмажити їх до готовності в невеликій кількості рослинної олії
Як варіант - запекти в духовці чи грилі.
Курячий суп з лимонною травою та лаймом
Інгредієнти:
Куряче філе - 500 г
Рибний соус - 4 столові ложки
Гливи - 300 г
Цукор - 2 столові ложки
Часник - 1 головка
Лайм - 3 штуки
Сіль - за смаком
Лимонна трава - 4 стебла
Зелений базилік - за смаком
Інструкція приготування:
Кип'ятимо воду з лимонною травою та нашаткованими зубчиками часнику
Додаємо нарізане смужками куряче філе
Доводимо до кипіння; знімаємо піну
Вливаємо соус, солимо, всипаємо трохи цукру
Шинкуем гливи смужками і додаємо в суп
Доводимо до кипіння
Вимикаємо
В готовий суп видавлюємо сік лаймів; подаємо з дрібно порізаним базиліком та вареним рисом.
Смачного!
Джерело
- 13 Views
-
Останні новини