Перейти до змісту

Що приготувати з яблук: яблучний джем, пиріжки з яблуками чи аджику

Від Board.News,11.09.24


Яблучний джем з "антонівки" Нам знадобиться: яблука - 1,5 кг (в очищеному вигляді, без шкірки та насіння, залишиться 1 кг - те, що потрібно) цукор - 1 кг вода - 1 л лимонна кислота - 0,5 чайної ложки без гірки Спосіб приготування яблучного джему: Яблука помити, очистити від насіння та від шкірки, натерти на середній тертці, залити водою Щоб джем не потемнів, треба додати лимонну кислоту Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, періодично помішуючи Далі варити 40-60 хвилин на тихому вогні Готовий джем розкласти у банки та закрутити кришками Коли джем остигає, він схоплюється і виходить густим та прозорим У рецепт можна додавати воду, тоді вийде звичайне повидло. Готові яблучні пиріжки із сирного тіста Нам знадобиться: яблука - 1 кг сир дрібнозернистий, 1-2% - 300 г борошно - 3 склянки цукор - 1 склянка молоко - 10 ст. ложок олія - ​​10 ст. ложок розпушувач - 1 пакет (16 г) кориця, ванілін - на смак Спосіб приготування пиріжків з яблуками: Змішуємо сир, молоко, олію, цукор, сіль, ванілін Додаємо розпушувач та борошно Тісто виходить м'яке, тримає форму кулі Забираємо його в холодильник на годину-півтори, за цей час тісто має набрякнути Займемося начинкою: чистимо яблука, дрібно ріжемо, варимо до консистенції пюре У пюре за бажанням можна додати мед або краплинку коньяку - для аромату Далі дістаємо з холодильника готове тісто, розкочуємо, ріжемо на прямокутники На один край кладемо начинку, інший надрізаємо, щоб вийшли хвилі Згортаємо та закріплюємо краї У розігріту до 200 градусів духовку відправляємо на пів години Остуджуємо і їмо. Аджика з яблук Нам знадобиться: перець червоний солодкий – 1 кг яблука - 1 кг перець стручковий гострий - 3-4 штуки цибуля - 1 кг морква – 1 кг олія — 0,5–0,7 л часник – половина головки сіль, цукор - на смак Спосіб приготування аджики з яблук: Овочі провертаємо в м'ясорубці й тушимо протягом години, додаємо часник, цукор, сіль Аджика готова!  Можна їсти просто зараз або закатати на осінь. Смачного! Джерело

Читати повністю

  • 6 Views


×
×
  • Створити...