Чотири креативні ідеї для ваших ланч-боксів
Від Board.News,02.09.24
Картопляні хашбрауни
Що знадобиться:
картопля
борошно
спеції на смак
Як готувати:
Картопля - очистити та промити, потім натерти на великій тертці
Стружку помістити в киплячу підсолену воду на кілька хвилин. Головне, щоб вода встигла знову закипіти
Натертий овоч відкинути на друшляк, злити воду і розкласти тонким шаром між двома шматками тканини
Дуже важливо не промивати продукт, щоб не вимити крохмаль, що грає ключову роль
Картоплі необхідно полежати в такому вигляді близько 15 хвилин - за цей час текстиль встигне вбрати зайву вологу
Натертий овоч перекласти в миску, додати спеції, ретельно перемішати. Якщо маса не тримає форму - додати трохи борошна
У сковороді з високими бортами нагріти велику кількість олії
З картоплі сформувати невеликі оладки завтовшки до сантиметра і викласти в гарячу сковороду
Смажити по кілька хвилин по обидва боки до появи золотистої скоринки
Готові хашбрауни розкласти на паперових рушниках чи кількох шарах серветок
Зверху накрити ще одним рушником і залишити на кілька хвилин, щоб у папір ввібралася зайва олія.
Клаб-сендвіч з куркою
Що знадобиться:
куряче філе
варене яйце
бекон
салат "Айсберг"
хліб для сендвічів (на одну порцію потрібно 3 шматочки)
помідор
солодка діжонська гірчиця
майонез
Як готувати:
Бекон обсмажити до хрускоту на сухій сковороді, дати трохи охолонути і розрізати навпіл - так, щоб шматочки поміщалися в класичний хлібний трикутник
У тій же сковороді на середньому вогні обсмажити куряче філе — 3-5 хвилин на кожну сторону
Жир, що витопився з бекону, виконає роль масла для обсмажування і додасть м'ясу апетитний аромат
Готове філе нарізати вздовж
Відварене круто яйце нарізати кружальцями
Хліб засмажити в тостері або підсушити плитою — на сухій сковороді або в духовці
Салат нарізати соломкою, помідори - кільцями
З майонезу та гірчиці зробити соус, змішавши інгредієнти
Пропорції коригуйте на власний смак
Підсушений шматок хліба змастити гірчичним соусом
Зверху викласти бекон, а на нього кілька слайсів курки
Ще один шматок хліба намазати соусом із двох сторін і покласти на м'ясо
Поверх викласти яйце, потім помідор та салат
"Закрити" сендвіч третім шматком хліба із соусом
Обережно притиснути зібраний бутерброд
При цьому варто докласти достатньо сили, щоб шари не розвалювалися
Сендвіч закріпити чотирма шпажками або зубочистками, сформувавши квадрат по центру
Це допоможе акуратніше нарізати сендвічі
Ножем відрізати хлібні скоринки та розрізати хліб по діагоналі
Шпажки видалити.
"Гнізда" тальятелле з фаршем та грибами
Що знадобиться:
макарони "гнізда" (можна знайти у супермаркеті)
фарш на ваш вибір
печериці
часни;
вода
томатна паста
вершки 15%
сир
Як готувати:
Підготувати тальятелле: кожне гніздо наповнити фаршем
Печериці нарізати та обсмажити на сковороді, додати дрібно нарубаний часник і смажити ще близько хвилини
Розвести столову ложку томатної пасти з 400 мл води, вилити в сковороду
Помістити туди підготовлені «гнізда»
Тушкувати під кришкою на середньому вогні близько 20 хвилин
Потім влити в блюдо, що готується, 200 мл вершків
Акуратно перемішати соус - краще використовувати силіконову лопатку, вона не зашкодить страві
На "гнізда" (за бажання і в соус) висипати тертий сир
На цьому етапі в сковороду додаються бажані спеції
Крім перцю та солі, можна додати трохи мускатного горіха, коріандр або гранульований часник
Тальятелле тушкувати на невеликому вогні під кришкою ще близько 5 хвилин - сир повинен встигнути розплавитися
За бажання фарш у рецепті можна замінити на овочі - наприклад, томати або кабачок.
Печена груша з рикоттою
Що знадобиться:
груша улюбленого ґатунку
сир Рікотт.
Як готувати:
Грушу розрізати навпіл уздовж, видалити серцевину та частину м'якоті
З половинок фрукта повинні вийти місткі «човники»
У виїмку, що утворилася, помістити рикотту
Кількість сиру регулюйте на свій розсуд - Рікотт може виступати над грушею гіркою або зрівнятися з бортами "човника"
Додатково можна перемішати сир із залишками грушевої м'якоті та додати спеції: корицю, мускатний горіх, гвоздику
Фаршировану грушу помістити на лист
Попередньо краще застелити посуд пергаментним папером, щоб уникнути пригорання
Десерт відправити в розігріту до 180 ° С духовку і випікати доти, доки груша не стане м'якою
Не менш смачною стравою вийде, якщо замінити грушу на яблуко.
Смачного!
Джерело
- 7 Views
-
Останні новини