Перейти до змісту

Національна кухня Чорногорії: цікавинки страв

Від Board.News,01.09.24


Курча в баранчику У традиційній чорногорській кухні є один дуже незвичайний спосіб приготування курятини: курчата солять і кладуть у баранчика або козеня, якого збираються пекти на рожні. Коли баранець буде готовий, курча не тільки просмажиться, але й набуде виняткового смаку. Іноді при подачі на стіл курча поливають медом... М'ясо, зварене у рубці Беруть рубець свині чи іншої тварини і добре чистять і миють. У нього кладуть м'ясо і доливають води. Потім рубець міцно зав'язують і покривають золою і розпеченим вугіллям або вішають над вогнищем і таким чином варять над вогнем… Традиційне в'ялення риби на сонці Перед в'яленням велику рибу чистять і розкривають як книгу. Її притискають за допомогою дощок, щоби вся вона була на сонці. Щоранку її вмочують у морську воду, а коли сушіння закінчується, коптять над вогнем і складають у паперові мішечки. Взимку її відварюють і їдять із овочами… Лісові соки Якщо зіскребти соковиту частину кори дерева у молодого бука, берези, дуба або граба, то з'являється сік, який відмінно втамовує спрагу. У безводних місцях під час війни люди часто користувалися такими прихованими лісовими благами…

Читати повністю

  • 9 Views


×
×
  • Створити...