Під час операції на півдні Гази ЦАХАЛ звільнив заручника, якого утримував ХАМАС
Від Board.News,27.08.24
Про це повідомляє The Times of Israel.
"Врятований заручник - 52-річний Каїд Фархан аль-Каді з бедуїнської громади поблизу південного міста Рахат, який 7 жовтня працював охоронцем на пакувальній фабриці в кібуці Маген. Аль-Каді був викрадений терористами ХАМАС з сусідньої громади Мівтахім", - йдеться у повідомленні.
За інформацією ЦАХАЛу, аль-Каді був знайдений у тунелі спецназівцями елітного підрозділу ВМС "Шайет 13". Речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що операція з визволення заручника була "сміливою і складною" і ґрунтувалася на точних розвідувальних даних.
Наразі вважається, що 104 з 251 заручника, викрадених ХАМАС 7 жовтня, залишаються в Газі, включаючи тіла 34 загиблих, які ЦАХАЛ підтвердив як загиблі.
First image of rescued hostage Farhan al-Qadi at Soroka Hospital in Beersheba. https://t.co/nKaonMrRNi pic.twitter.com/R20s4YtGXt
— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) August 27, 2024
У п'ятницю, 16 червня, США представили пропозицію щодо перемир'я в Газі, яка сигналізує про значний прогрес у перемовинах між Ізраїлем та ХАМАС.
19 серпня державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Тель-Авіва, щоб просунути угоду про припинення вогню в Газі. Він зустрівся з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом.
Згодом Блінкен заявив, що Ізраїль схвалив пропозицію щодо перемир'я, запропоновану США. Наступним надати свою згоду має ХАМАС.
Під час перемовин про перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС у Каїрі було досягнуто прогресу щодо подолання розбіжностей між сторонами. Переглянуту пропозицію Єгипет передасть угрупованню.
- 14 Views
-
Останні новини