Перейти до змісту

На Житомирщині кордон із Білоруссю "зашитий повністю", - глава ОВА Бунечко

Від Board.News,26.08.24

Про це заявив очільник Житомирської ОВА Віталій Бунечко в інтервʼю Інтерфакс-Україна. "Наші фортифікаційні споруди повністю готові, і у випадку, якщо хтось захоче зайти з північного кордону, то наші взводні, ротні опорні пункти, смуги перешкод готові зустріти ворога", - наголосив він. Бунечко висловив думку, що вірогідність наступу ворога через Житомирську область "дуже мала", оскільки кордон "сильно замінований". "І коли сусідній васал Росії каже про переміщення військ і про все інше, то ми дуже впевнені в себе на кордоні щодо лінії захисту. І я думаю, що вони про це знають", - сказав глава ОВА. За його словами, на кордоні Житомирщини з Білоруссю будівництво фортифікаційних споруд завершено "практично на 100%". "Кордон з Республікою Білорусь на Житомирщині зашитий повністю!" - запевнив Бунечко. Водночас він прокоментував слова самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка про переміщення військових до кордону з Україною. Бунечко підкреслив, що "ми дуже уважно слідкуємо за ситуацією та готові до динамічних змін". "А щодо конкретно цих заяв, то, на мою думку, це говориться для громадян тієї держави (Білорусі – ред.), щоб вони відчували якусь впевненість після подій в Курській області. Та я хочу сказати, що ми не будемо відкривати "другий білоруський фронт", наразі немає такого завдання. Але якщо таке завдання буде, то ми зуміємо розвернути сили в інший бік", - додав голова ОВА. Білорусь після початку операції на Курщині перекинула щонайменше тисячу військових у Гомельську область, що межує з Україною. 25 серпня стало відомо, що збройні сили Білорусі перекидають до кордону з Україною значну кількість особового складу під виглядом навчань. Українське МЗС закликало припинити недружні дії.

Читати повністю

• 9 Views

• Створити...