Перейти до змісту

Варення зі смородини, щоб смакувати взимку

Від Board.News,02.07.24


Інгредієнти для варення з чорної смородини: 1 кг чорної смородини 1 кг цукру 350 мл води Рецепт приготування варення із чорної смородини: Переберіть ягоди для варення із чорної смородини на зиму, видаліть гілочки Покладіть смородину в ємність та залийте холодною водою Зазвичай на поверхні виринає багато дрібного сміття, видаліть його При необхідності злийте воду та промийте ягоди ще раз  Відкиньте на друшляк, дайте воді стекти Покладіть смородину в ємкість для варення або широку каструлю, засипте цукром, акуратно перемішайте і залиште ягоди з цукром на ніч, прикривши марлею або рушником Поставте ємність із смородиною на вогонь, влийте воду і, помішуючи, доведіть до кипіння Зменште вогонь і почніть знімати піну, збираючи її від країв до центру Варіть варення зі смородини при легкому кипінні на повільному вогні 50-60 хв, сироп повинен загуснути Перевірте готовність варення: налийте ложку сиропу на блюдце і остудіть Проведіть живцем ложки по сиропу, якщо залишається чітка смуга, варення готове Зніміть ємність з вогню та остудіть варення із чорної смородини на зиму Розкладіть по чистим, сухим банкам Накрийте кришками і зберігайте за кімнатної температури. Смачного!

Читати повністю

  • 3 Views


×
×
  • Створити...