Перейти до змісту

Гриль, запікання з овечим сиром і тушкування у вині: ТОП-5 страв іспанської кухні

Від Board.News,01.07.24


Курка "Пікассо" Інгредієнти для приготування курки: Куряча грудка - 4 штуки Цибуля - 2 штуки Солодкий перець - 3 штуки Часник - 3 зубчики Помідори - 4 штуки Овочевий бульйонний кубик - 1 штука Сир - 100 г Суміш італійських трав - 1 столова ложка Вода - ½ склянки Вершки - ½ склянки Оливкова олія - 2 столові ложки Мускатний горіх - щіпка Сіль - за смаком Вершкове масло - 1 столова ложка Молотий чорний перець - за смаком Рецепт приготування курки: Наріжте болгарський перець кільцями (краще вибрати трьох різних кольорів - це виглядає яскравіше), попередньо видаливши насіння Цибулю нарізати півкільцями, часник натерти на дрібній тертці Курячі грудки посолити, поперчити У комбінації 2 столові ложки оливкової та 1 столова ложка вершкового масла, обсмажити грудки до золотистої скоринки Перекласти у форму для духовки У цій же сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору, перекласти до курки Час для болгарського перцю – злегка обсмажити кільця, доки вони не стануть м'якими – і до курки Тертий часник помістити в сковороду, пасерувати 30 секунд, потім залити водою, додавши помідори нарізані (шкірку можна попередньо видалити), добре перемішати Додати італійські трави, овочевий бульйонний кубик, сіль, перець, дрібку мускатного горіха Влити пів склянки вершків, перемішати Варити соус 5 хвилин на повільному вогні Залити ним курку із овочами Закрити фольгою, відправити в духовку за температури 200 градусів на 30 хвилин Дістати, посипати сиром натертим на тертці, помістити курку назад в духовку, але вже без фольги, ще на 15 хвилин, поки сир не розплавиться. Тортілья з кінзою Інгредієнти для тортілья: Молотий чорний перець - за смаком Сіль - за смаком Вершкове масло - 50 г Кінза - 1 пучок Рослинна олія - 50 мл Ріпчаста цибуля - 1 головка Куряче яйце - 6 штук Картопля - 500 г Рецепт приготування тортільї: Картоплю очистити і нарізати тонкими круглими скибочками Цибулю нарізати півкільцями і в глибокій сковороді на суміші рослинної та вершкового масла обсмажити до м'якості, потім додати в ту ж сковороду картоплю і смажити овочі доти, поки картопля не стане м'якою, але ще до кінця не приготується У глибокій мисці збити яйця із сіллю та перцем Пересипати зі сковороди в миску напівготову картоплю з цибулею і перемішати овочі з яйцями і попередньо нарізаною кінзою Вивалити вміст миски назад у сковороду та поставити її на плиту на п'ять хвилин За цей час розігріти духовку до 180 градусів та перемістити сковороду туди. Дати тортильї три-чотири хвилини, щоб підрум'янилася Дістати з духовки, нарізати скибками і подавати з білим хлібом, змащеною оливковою олією і давленим часником. Тімбал з авокадо та тунця Інгредієнти для тімбала: Авокадо - 1 штука Помідори - 1 штука Консервований тунець у маслі - 1 банк Рукола - 1 пучок Оливкова олія - 1 чайна ложка Морська сіль - за смаком Лимонний сік - 1 чайна ложка Дрібно рубаний часник - 1 зубчик Рецепт приготування тімбала: Розрізаємо авокадо навпіл, видаляємо кісточку  За допомогою вилки зробіть з авокадо пюре, збризкайте його лимонним соком і додайте 1-2 чайні ложки оливкової олії, зубчик видавленого (або меленого) часнику, мелений перець і сіль за смаком У міцного стиглого помідора біля основи зробіть надріз навхрест, опустіть на 1-2 хвилини в киплячу воду Дайте охолонути, очистіть від шкірки і поріжте кубиками, насіння та сік видаліть На блюдо викладіть шар авокадо, потім помідор нарізаний, а зверху консервований тунець Прикрасити руколою або зеленим цибулькою. Крема-каталана Інгредієнти для крема-каталана: Цукор - 1 склянка Яєчний жовток - 4 штуки Кукурудзяний крохмаль - 1 столова ложка Палички кориці - 1 штука Лимон - 1 штука Молоко - 2 склянки Рецепт приготування: Відокремити білки від жовтків У міксері або вручну збити жовтки з цукром до тих пір, поки маса не побіліє Перекласти масу в сотейник, влити молоко, додати кукурудзяний крохмаль, паличку кориці та цедру лимона Повільно нагріти, постійно помішуючи, поки маса не загусне Негайно зняти з вогню Важливо не перетримати крем на вогні: як тільки маса стане щільною і відчується опір при помішуванні, крем потрібно зняти з вогню, інакше він згорнеться або розшарується Прибрати паличку кориці та розлити крем у порційні форми Дати охолонути та прибрати в холодильник на 2–3 години Застиглий крем посипати цукром і обпалити пальником до утворення хрусткої скоринки, як у крем-брюле Прогріти під грилем впродовж 10 хвилин Подавати одразу ж. Торт "Панчо" з ананасами та волоськими горіхами Інгредієнти: Цукор - 1½ склянки Куряче яйце - 6 штук Пшеничне борошно - 1½ склянки Розпушувач - 1½ чайні ложки Какао - 4 столові ложки Сметана 35%-на - 800 г Консервований ананас - 1 банк Цукрова пудра - 1½ склянки Горіхи - 1 склянка Рецепт приготування Для бісквіту яйця збити із цукром до повного розчинення цукру Борошно змішати з розпушувачем, просіяти, поступово ввести в масу яєчну і добре перемішати Третину тіста вилити в змащену олією форму, випікати при температурі 180 градусів 12-15 хвилин, витягти з форми і остудити У тісто, що залишилося додати какао, перемішати, вилити у форму і випікати при температурі 180 градусів 30-35 хвилин Для крему сметану перемішати з цукровою пудрою, відкласти ¼ До частини крему, що залишилася, додати шматочки ананаса Волоські горіхи крупно порубати, додати до сметани з ананасами, перемішати Світлий бісквіт укласти на блюдо, просочити ананасовим сиропом Шоколадний бісквіт розрізати на невеликі квадратики, трохи збризкати просоченням — ананасовим сиропом із банки, і ретельно перемішати зі сметанно-ананасовим кремом Потім масу гіркою, що вийшла, укласти на світлий бісквіт, надавши форму перевернутої чашки Верх торта оформити залишеним сметанним кремом Для глазурі шоколад розтопити на водяній бані, додати розм'якшене вершкове масло і тепле молоко, перемішати Від верхівки торта вниз провести вертикальні смуги з шоколадної глазурі Можна просто посипати торт тертим шоколадом Поставити торт у холодильник щонайменше на 6 годин. Смачного!

Читати повністю

  • 4 Views


×
×
  • Створити...