Перейти до змісту

Що приготувати у спеку: ТОП-7 літніх рецептів

Від Board.News,28.06.24


Литовський холодний борщ із яйцем та зеленню  Інгредієнти: Кефір – 1 літр (жирний – 7%) Сметана – 100 г Вода – 1 склянка (холодна, кип'ячена) Буряк – 400 г (варений) Цибуля зелена – 100 г (пір'я) Кріп – 50 г (свіжий) Яйце – 2-3 штуки Огірок – 3 штуки (невеликі) Сіль за смаком Сік лимонний – за смаком Приготування: Ставимо варити круто яйця Після закипання води – хвилин 8, потім опускаємо їх у холодну воду  Далі тремо на великій тертці варені буряки Також туди тремо огірки Якщо вони не домашні – шкірку краще зрізати Якщо огірок довгий, то приблизно половина огірка Тремо на великій тертці буряк та свіжий огірок Пір'я зеленої цибулі дрібно ріжемо, викладаємо в тарілку, додаємо щіпку солі і перетираємо вилкою Додаємо в каструлю цибулю та подрібнений кріп Дрібно порізаний кріп - доданий у каструлю з буряком та огірком Додаємо в каструлю кефір, сметану, перемішану з водою, подрібнені яйця, перемішуємо і пробуємо на сіль-кислоту Солі виходить приблизно 1 столова ложка з невеликою гіркою Подавати холодний литовський борщ із гарячою, відвареною картоплею чи чорним хлібом Литовський холодний борщ із дрібно порізаним яйцем у каструлі - готовий. Кабачки, тушковані в сметані Інгредієнти: Кабачок – 1 кг Сметана – 200 мл Цибуля ріпчаста - 2 шт Олія - ​​3 ст.л. Перець чорний – за смаком (мелений) Кріп – 1 п. Крохмаль – 1 ст.л. Сіль за смаком Цукор – до смаку Приготування: Цибулю очистити, вимити Нарізати тонкими півкільцями У глибокому та широкому сотейнику розігріти олію У сковороду викласти цибулю, трохи посипати її цукром і обсмажити до світло-золотистого кольору, зовсім трохи Цибуля порізана півкільцями для тушкування кабачків у сметані Кабачки вимити, якщо потрібно очистити від шкірки Розрізати вздовж навпіл і вийняти насіння Якщо кабачки зовсім молоденькі та ніжні, насіння можна залишити Нарізати кабачки товстими скибочками Додати скибочки кабачків у сковороду до цибулі, перемішати та посолити Закрити кришкою Тушкувати кабачки, періодично помішуючи близько 10 хвилин, на середньому вогні Вони повинні випустити сік і стати м'якими, але не розвалюватися Змішати сметану з крохмалем  Влити сметанну суміш у сковороду, перемішати і довести до кипіння на невеликому вогні Кріп порубати і додати до кабачків Поперчити та посолити за смаком Подавати гарячими чи теплими. Абрикосовий "мохіто" Інгредієнти: Абрикоси – 10 шт. Цукор – 60 г Лайм – 4 шт. М'ята – до смаку Вода – 1 л Приготування: Абрикоси та м'яту вимити та обсушити, лайми обдати окропом Замість абрикосів такий мохіто можна приготувати з персиками або нектаринами, можна використовувати суміш цих фруктів Якщо хочете пограти з кольором напою, то до фруктів можна додати ще й ягоди: смородину, чорницю чи лохину, малину чи ожину Просту воду можна замінити на газовану мінеральну або напої на кшталт Спрайта та Тоніка Частину води можна замінити на сік: яблучний або абрикосовий, тому смак напою буде більш насиченим У компанію до м'яти можна додати гілочку тархуна Підготувати абрикоси: розрізати навпіл фрукти, видалити кісточки і порізати невеликими шматочками Скласти абрикоси в сотейник, всипати цукор та додати 200 мл води Поставити на середній вогонь та довести до кипіння Готувати 5 хв. Якщо фрукти не надто солодкі, можна додати трохи більше цукру (якщо для приготування використовуєте воду) Подрібнити вміст сотейника з абрикосами за допомогою занурювального блендера до однорідного пюре Дати охолонути Підготувати лайми та м'яту: листочки м'яти зняти з гілочок, а лайми порізати або тонкими кільцями, або часточками У високий глечик скласти листочки м'яти і кружечки лайма і придушити товкачем, щоб виділився сік з лаймів Додати в глечик абрикосове пюре і влити воду, що залишилася Перемішати Поставити глечик з мохіто в холодильник, щоб остудити Абрикосовий "мохіто" готовий. Болгарський холодний суп із огірком Інгредієнти: Огірок – 350 г Йогурт – 500 г Кріп – 3 ст.л. подрібненого, свіжого Горіхи грецькі – 30 г Часник – 2 зуб. великих Вода – 400 г Сіль за смаком Оливкова олія – 2 ст.л. Приготування: Огірки тремо на тертці і засипаємо сіллю, пару щіпок Відставте миску убік, нехай огірки виділять воду Волоські горіхи - одна з обов'язкових складових цього холодного супу з огірком  Подрібнюємо блендером і перемелюємо їх до великої крихти Кріп беремо свіжий чи свіжоморожений 2 великі зубчики часнику, можна взяти і більше Його очищаємо і дуже дрібно нарізаємо Все складаємо в каструлю: огірки разом із водою, що утворилася в мисці, кріп, подрібнені волоські горіхи, часник, натуральний йогурт і вливаємо дві столові ложки оливкової олії Замість оливкової можна взяти рослинну Залишилось додати води Можна брати мінеральну без газу, а може, й холодну, кип'ячену або просто фільтровану З приправ у холодний суп із огірком у Болгарії додають суміш солодкої паприки, чебрецю…  Ця суміш має назву - Шарена сіль  Солі в ній мінімум, тому кладемо цілу велику ложку Можна закинути щіпкою паприки і чебрецю, а можна все це ігнорувати Якщо що, то йогурт можна замінити на кефір У Болгарії іноді цей холодний суп із огірком роблять просто на воді з додаванням невеликої кількості оцту. Гречана каша без варіння з ягідним соусом Інгредієнти: Крупа гречана – 1 скл. (200 мл) Сік лимонний – 1 ст. л. або яблучний оцет Молоко – 125 мл чи вода Банан – 1 шт. Кардамон – 0,5 ч.л. мелений Ягода – 300 г свіжих чи заморожених Цукор – 2 ст. л. (або інший підсолоджувач за смаком) М'ята – до смаку Приготування: Суху гречану крупу залити теплою водою в потрійному обсязі, додати сюди яблучний оцет або сік лимона (кислота потрібна для того, щоб швидше розм'якшилася гречка) Накрити ємність із гречкою та залишити на ніч на столі Вранці подрібніть ягоди блендером (занурюваним або в чаші) із цукром Тепер відкладіть кілька ложок ягідного пюре для компонування страви Ягоди згодяться як свіжі, так і заморожені Цукор до них додавати не обов'язково, можете замінити його медом чи іншим підсолоджувачем А якщо ягоди солодкі, то й взагалі нічим не підсолоджувати Також замість ягід можете використовувати будь-який джем чи улюблене варення Промийте гречку У блендер до ягод додайте гречку, молоко, банан та мелений кардамон Банан, до речі, теж можна взяти заморожений Пюруйте вміст чаші блендера до гладкої ніжної консистенції Викладіть гречану кашу в стаканчики, переклавши її шаром ягідного пюре Зверху прикрасьте ягідками, м'ятою або іншими продуктами (наприклад, шматочками горішків, мигдальними пелюстками, шоколадними краплями, кокосовою стружкою тощо) Зберігати таку кашу можна у холодильнику 1-2 дні Їжте її холодною або підігрійте 1-2 хвилини в мікрохвильовій печі. Як приготувати молочний коктейль? Інгредієнти: Молоко – 500 мл Морозиво – 250 г Сироп – за смаком будь-який Ягода – за смаком будь-які Фрукти – за смаком будь-які Лід – за бажанням Приготування:  Головним можна відзначити лише кілька пунктів: молоко має бути охолодженим, приблизно близько +6 градусів морозиво краще підбирати без наповнювачів, вершковий пломбір просто ідеальний вибір (перед збиванням його треба трохи розморозити, воно краще напівм'якої консистенції) коктейль потрібно збивати на високій швидкості у великій ємності (щоб уникнути розбризкування) до утворення густої піни - ось тут вам на допомогу блендер або міксер ягоди і фрукти слід підбирати ті, які поєднуються з молоком (від цитрусових можливе згортання молока, як від лимонів, наприклад) якщо ви для більшого охолодження до коктейлю додаєте кубики льоду, то у варіанті із замороженими ягодами лід можна і проігнорувати також ягоди та фрукти можна попередньо перетерти через ситечко, щоб позбутися кісточок, як у малині чи смородині, наприклад, або від жорстких волокон, як в ананасі чи дині, а вже потім збивати протерту масу з молоком та морозивом Після приготування коктейль розлити у високі келихи та подавати з трубочкою. Як приготувати фруктовий лід у домашніх умовах Інгредієнти: Персик – 350 г Сік – 100 мл вишневий Апельсин – 0.5 шт. Приготування: Підготувати всі інгредієнти для приготування льоду в домашніх умовах Персики промити, зняти шкірку та відокремити від кісточки З половини апельсина вичавити сік Частки персиків помістити в глибокий, не широкий посуд Влити апельсиновий сік Далі знадобиться занурювальний блендер Якщо немає занурювального блендера, але є простий блендер або коктейльниця, скористайтеся ними Все подрібнити  Не повинно залишитися жодних шматочків У формочки для фруктового льоду налити приблизно 2/3 персикового пюре Після третину, що залишилася, залити вишневим соком Не треба нічого перемішувати У результаті вийде листковий, десь навіть мармуровий фруктовий лід Вставити палички та відправити в морозилку на кілька годин У результаті вийде такий собі сорбет. Смачного!

Читати повністю

  • 6 Views


×
×
  • Створити...