Перейти до змісту

ТОП-5 страв французької кухні. Підбірка для вас

Від Board.News,21.06.24


Картопля "Буланжер" Інгредієнти: Картопля - 1 кг Цибуля ріпчаста велика - 2 шт. (200 г) Бульйон (будь-який) - 200 мл Молоко – 200 мл Масло вершкове розтоплене - 40 г Масло вершкове для змащування форми - 20 г Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком Покроковий рецепт - Картопля "Буланжер" Очистити і нарізати картоплю тонкими скибочками (2 мм), найзручніше це робити за допомогою слайсера Цибулю теж нарізати тонкими кружальцями Картоплю посолити та поперчити Форму (бажано керамічну) змастити олією Викласти шар картоплі, зверху викласти цибулю Шари повторити Гарною "черепичкою" викласти останній (верхній) шар картоплі Змішати гарячий підсолений бульйон (будь-який) і гаряче молоко Залити картоплю Рідина не повинна повністю покривати картоплю, а лише доходити до верхнього шару Зверху картоплю полити половиною розтопленого вершкового масла Накрити лист фольгою Поставити лист з картоплею в духовку і запікати 40 хвилин при 200 градусах Потім зняти фольгу, зменшити вогонь у духовці до 180 градусів та запікати ще 40 хвилин За цей час верхній шар картоплі зарум'яниться, рідина повністю вбереться, і картопля стане чудово смачною Розтопленим маслом, що залишилося, полити зверху готову картоплю. Рататуй Інгредієнти: Баклажани невеликі та не товсті - 2 шт. Кабачок маленький (або цукіні) - 1 шт. Помідори середні та невеликі - 8-10 шт. Цибуля ріпчаста - 1 велика цибулина або 2 середніх Перець солодкий – 1 шт. Часник - 5-6 часточок Зелень (петрушка, кінза на любителя чи базилік, свіжий чебрець) Вино сухе біле - кілька столових ложок Томатна паста – 2 ст. ложки Оливкова олія  Сіль, перець, спеції  Рецепт приготування - рататуй: Цибулю порізати дрібно, кілька хвилин обсмажити з часником (2-3 часточки через прес) Перець порізати дрібними кубиками, додати до цибулі, обсмажувати хвилини 3-4 З 4-х помідорів зняти шкірку, пропустити через блендер, додати до суміші цибулі і тушкувати на середньому вогні близько 5 хвилин  Додати томатну пасту, ложки 3-4 вина, сіль, спеції, довести до кипіння та тушкувати під кришкою на невеликому вогні хвилин 5 Половину отриманої суміші викласти у форму для запікання Баклажани, кабачок, помідори нарізати тонкими кружальцями (тобто не більше 5 мм) і, чергуючи, викласти у форму для запікання  Зелень (петрушку, гілочку базиліка) дрібно нарізати, посипати на овочі, додати зубчика 3 часнику (через прес), розкидати кілька гілочок чебрецю. Збризкати оливковою олією (ложки 2-3), посолити-поперчити  Викласти залишки суміші із томатною пастою Запікати рататуй 60 хвилин за температури 190 градусів Форму зверху краще накрити пергаментним папером (кришкою не можна!) Щоб вона трималася краще, змастіть краї форми олією і прилаштуйте зверху папір.  Профітролі із сьомгою Інгредієнти: Для заварного тіста: Вершкове масло - 100 г Вода – 1 склянка (250 мл) Яйця – 4-5 шт. Борошно – 1 склянка (160-170 г) Сіль – 1/2 ч. л. Для начинки: Форель або сьомга (слабосолена) - 300 г Зелень кропу – 50 г Вершковий сир (Альметте) – 150 г Покроковий рецепт - Профітролі з сьомгою: Закип'ятити 250 мл води, додати олію, сіль, довести до кипіння У киплячу воду всипати борошно, добре перемішати і проварити 2 хвилини Масу трохи остудити Додати одне яйце, добре перемішати, додати друге, перемішати Додати таким чином усі яйця Якщо дрібні яйця, їх може знадобитися 5 штук Деко застелити папером для випічки  Ложкою або за допомогою шприца кондитерського викласти тісто у вигляді кульок, діаметром близько 4 см Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати профітролі до золотистої скоринки, приблизно 35-40 хвилин. Під час випікання дверцята духовки не відчиняти Рибу дрібно нарізати Зелень дрібно покришити Змішати рибу та зелень Додати альметте, перемішати Випечені профітролі розрізати на дві частини Вкласти всередину підготовлену начинку Скласти половинки разом Прикрасити закусочні профітролі до смаку. Кіш-лорен з грибами та сиром Інгредієнти: Тісто: Борошно - 200 г Масло вершкове - охолоджене 125 гр Яйця – 1 шт. Сіль – 1/2 ч. л. Начинка: Гриби свіжі – 300 г Сир - 250 г Помідори – 1 шт. Цибуля - 2 шт. Рецепт приготування - кіш-лорен: Перетерти борошно з олією, порізаною невеликими шматочками, яйцем, сіллю Скачати у кулю, прибрати в холодильник на 1 год Натерти сир, пересмажити гриби з цибулею, помідори нарізати Тісто викласти в змащену форму, зробити бортик, наколоти вилкою, щоб не роздувалося Викласти шарами сир, гриби із цибулею, помідори. Злегка присипати сиром Випікати киш із грибами 30-40 хв. за 190 градусів. Французькі млинці (Crepes) Інгредієнти: Яйця – 2-3 шт. Молоко – 3 склянки Борошно - 1 склянка Сода – 0,5 ч. ложки Сіль за смаком Олія Рецепт приготування - французькі млинці: За допомогою міксера збити у мисці яйця Потім додати 3 склянки молока Додати соду, сіль та борошно Перемішати до однорідності Смажити тонкі млинці на розігрітій сковорідці, змащеній олією Подавати млинці з сиропом, сметаною, варенням чи шоколадом. Смачного!

Читати повністю

  • 17 Views


×
×
  • Створити...