Перейти до змісту

"Я тут, аби сказати, що ми віримо у вашу перемогу": радник президента США з нацбезпеки Салліван прибув до Києва

Від Board.News,20.03.24

Про це інформує Interfax. У столиці він зустрівся із главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком.  "Я тут сьогодні, щоб сказати, що ми віримо у вас. Ми віримо, що ви переможете. Ми віримо, що ви побудуєте світле майбутнє для українського народу, більш сильну демократію, стійку і безпечну країну, яка зможе відбити майбутню агресію. І ми будемо вашим партнером на кожному етапі шляху", - сказав він. За словами Єрмака, він отримав від Саллівана "абсолютно безперечну тезу про двопартійну підтримку США". "Ми точно знаємо, що сьогодні адміністрація президента Байдена, вся команда роблять усе можливе для ухвалення такого необхідного нам пакета допомоги. Але я також хочу сказати, що наш стратегічний партнер - Сполучені Штати навіть у цій ситуації знаходять можливість, і ми отримали тиждень тому новий пакет допомоги", - сказав він після зустрічі. Радник президента США з нацбезпеки наголосив, що перебуває в Києві, аби сказати, що США вже надали величезну підтримку Україні і продовжать це робити “всіма доступними нам способами”. "Я знаю, що тут є питання через коливання в нашому Конгресі впродовж місяців, які минули без ухвалення додаткового законопроєкту, пакету допомоги, на який ви дійсно заслуговуєте і за який президент Байден бореться щодня... На наш погляд, ми впевнені, що доб'ємося цього. Цю допомогу ми отримаємо в Україні", - сказав Салліван. Та наголосив, що Сполучені Штати продовжать працювати і з іншими країнами світи, аби сприяти допомозі Україні. Також на зустрічі говорили про підготовку до Вашингтонського саміту НАТО та "підготовку до проведення першого інавгураційного саміту за Формулою миру". "Сполучені Штати від самого початку підтримують це і президент Байден робить дуже багато адвокації з іншими країнами, особливо з країнами Глобального Півдня", - сказав Єрмак

Читати повністю

• 20 Views

• Створити...