Перейти до змісту

Байден на ланчі з нагоди Дня Святого Патріка назвав Путіна бандитом. У Кремлі обурились

Від Board.News,15.03.24

Про це повідомляє The Hill. Виступаючи на щорічному ланчі "Друзів Ірландії", Байден висловив вдячність Ірландії за надання гуманітарної допомоги Україні протягом періоду війни з Росією та населенню Гази під час війни між Ізраїлем та ХАМАС. "Я налаштований продовжувати робити свій внесок, - заявив Байден, звертаючись до двопартійних законодавців, серед яких був і Джонсон. - Я думаю, що переважна більшість членів Конгресу готові зробити свій внесок. І я продовжую закликати кожного члена в цій кімнаті протистояти Володимиру Путіну. Він - бандит". Після промови президента США усі присутні в залі, включаючи спікера, зааплодували. Міністр закордонних справ Ірландії Лео Варадкар також підтримав заклики Байдена надати допомогу Україні. "Україна не повинна впасти, і ми разом повинні підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - наголосив Варадкар. Відповідь Кремля на заяву Байдена У відповідь речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Америка навряд чи може пишатися черговим випадом Джо Байдена на адресу російського лідера. "Такі вирази не прикрашають глав держав", - наголосив прессекретар президента РФ. 14 березня спікер Палати представників Майк Джонсон повідомив сенаторам-республіканцям, що нижня палата конгресу США підготує свій законопроєкт щодо допомоги Україні, який матиме "суттєві зміни". Він висунув ідею, що підтримка може бути у вигляді ленд-лізу або кредиту. Таку ініціативу розкритикували в Білому Дому.

Читати повністю

• 14 Views

• Створити...