Перейти до змісту

Матернова про шлях України в ЄС: багато вимог здаватимуться безпричинними, але членство варте цього

Від Board.News,12.03.24

Про це пані посол сказала в коментарі Еспресо. "Я вважаю, що Україна виконала величезну кількість роботи в межах слідування реформам, аби інтегруватись до ЄС за останні багато років, але що стало екстраординарним - це здатність мобілізуватися, приймати та впроваджувати реформи в часи повномасштабного вторгнення. Мобілізація на шляху до ЄС і усі ті складні завдання від ЄС справді були видатними", - сказала Катаріна Матернова. Дипломатка попередила, що переговори на шляху до членства можуть розчаровувати, але наголосила, що приєднання до ЄС варте докладених зусиль. "Зараз ми лише на півшляху і ще багато вимог буде висуватися постійно Євросоюзом. Переговорний процес, я впевнена, інколи буде розчаровувати. І буде багато вимог, які здаватимуться безпричинними. Ціна приєднання до ЄС - варта усього цього. Я сама зі Словаччини, ми пройшли такий самий процес і всі ті зусилля були вартими того, щоб стати членами ЄС", - сказала Катаріна Матернова. 8 листопада 2023 року Єврокомісія рекомендувала розпочати процес перемовин про вступ України до ЄС. 21 лютого президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що переговорна рамка для вступу України до ЄС буде готова на початку літа - після європейських виборів. 22 лютого президент Зеленський сказав, що мета України - почати переговори про вступ до ЄС до червня. Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в коментарі Еспресо повідомила, що Єврокомісія має до 14 березня ухвалити рішення щодо представлення переговорної рамки про вступ України до ЄС.

Читати повністю

• 74 Views

• Створити...