Макрон заявив, що не планує відправляти французьких військових в Україну найближчим часом
Від Board.News,04.03.24
Про це він сказав в інтервʼю чеському новинному порталу Novinky.cz та Pravo.
Макрон відповів на активне обговорення, спричинене його заявою щодо можливої відправки французьких військових в Україну.
Він пригадав: "На одне запитання, яке мені поставили про введення військ, я сказав, що ні про що не може бути й мови".
Читайте також: Гучні заяви Макрона демонструють брак серйозності, а Зеленський думає, як мобілізувати більше військ на тлі наступу росіян. Акценти світових ЗМІ 4 березня
"Це не означає, що ми розглядаємо відряджання французьких військ в Україну найближчим часом, а те, що ми відкриваємо дебати й думаємо про все, що можна зробити для підтримки України, особливо на українській території", - додав Макрон.
Він розповів, що учасники зустрічі в Парижі домовилися про 5 напрямків, у яких хочуть зробити більше: кіберзахист, спільне виробництво військової техніки в Україні, безпека країн, яким безпосередньо загрожує наступ Росії в Україні, особливо Молдови, здатність підтримувати Україну на кордоні з Білоруссю та операції з розмінування.
"Крім того, я завжди чітко говорив про наші рамки: ми не воюємо проти російського народу і відмовляємося входити в логіку ескалації", - підкреслив Макрон.
26 лютого близько 20 європейських лідерів зустрілися в Парижі, щоб обговорити загрози з боку російського президента Володимира Путіна. До них звернувся президент України Володимир Зеленський.
Після завершення конференції президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що в майбутньому не слід виключати відправлення західних сухопутних військ для боротьби з російською агресією.
Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо підтвердив, що деякі країни - члени НАТО та ЄС нібито обговорюють можливість відправлення своїх військ на територію України після підписання двосторонніх угод із Києвом.
Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг та лідери країн Альянсу заявили, що загальне рішення про відправлення військ в Україну не ухвалене, а у Росії назвали такий крок оголошенням війни.
29 лютого прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що західні лідери не повинні виключати можливість введення сухопутних військ в Україну.
- 7 Views
-
Останні новини