Малюська про мобілізацію засуджених корупціонерів: "Вони патріоти, просто патріотизм своєрідний"
Від Board.News,04.03.24
Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.
На думку міністра, неправильно, що під час війни частина громадян уникає мобілізації через судимість.
"Це ті люди, які вже вийшли з в'язниці або навіть ніколи туди не потрапляли. За законом вони не можуть бути мобілізованими. Тобто особи, які мають судимість, не підлягають військовому обліку. Власне, це найпростіше і найочевидніше, що треба виправляти. Тут немає питання небезпеки для людей, вони ж ходять по вулицях, спілкуються з нами. Чому вони не йдуть в армію та не виконують обов’язок захищати Батьківщину, я не розумію", - сказав Малюська.
На запитання журналіста про те, чи можна відправляти на фронт засуджених за корупцію, міністр відповів: "Корупціонерів, мені здається, можна абсолютно спокійно відправляти воювати".
На заперечення журналіста, мовляв, корупціонери не патріоти своєї держави, Малюська сказав: "Вони часто патріоти, просто патріотизм своєрідний, і вони жадібні".
Міністр заявив, що більшість людей давали хабар у вигляді подарунка або гроші лікарям, освітянам, патрульним, і це явище було дуже поширеним.
"Безумовно, це треба викорінювати, але я не розумію, чому корупціонерів, як і інших, не можна відправляти на війну. Треба", - підкреслив Малюська.
При цьому він наголосив, що відправлення на фронт – не покарання, а виконання обов'язку перед Батьківщиною.
Раніше очільник Мін'юсту Денис Малюська заявив про необхідність мобілізації засуджених. За його словами, тисячі засуджених виявили бажання вступити до лав ЗСУ.
23 лютого стало відомо, що оборонний комітет ВР розглядає мобілізацію засуджених.
1 березня заступниця міністра юстиції Олена Висоцька сказала, що засуджені за зґвалтування й убивство можуть бути мобілізовані в тому разі, якщо військові командири погодяться прийняти їх до своїх підрозділів.
- 8 Views
-
Останні новини