Перейти до змісту

MirrorAlice

Учасники
  • Постів

    48
  • Зареєстровано

  • Відвідування

Репутація

11 Байдужий
  1. А, ледве не забула, вже отриманий дозвіл на добудову другого поверху цього будинку (в місцевій сільраді). Це вже щоб точно все розвалити? Узгодження в архутектурі районній необхідне? Може, все ж не дадуть, хоча якщо розрахунки дозволять, то й нехай би. Але ж питання виникають хитрі...
  2. Так що потрібно робити щоб не підтоплювало? Якщо яма матиме якесь накриття чи засипку гравійну і т.п. це вирішить проблему? А про випуск і казати годі, спеціально цоколь били, може демонстрація потрібна була? Власність на будинок сумісна (будинок не розділений), це власність подружжя. І щодо септика, чи є реальна небезпека вибуху чи пожежі від метану? Я не знаю як це порахувати. А відстань до септика 5м мінімальна за нормативами, якраз вибухонебезпечність і отруйність - аргументи, мабуть, і про фунадмент теж думали. Яма фільтрації працюватиме при 1-1.5м рівні води навесні?
  3. Шановний vanus. Є така проблема. Поруч з відмосткою (впритул) викопана яма під «септик», розміри: ширина бл. 1.4 м, довжина - бл. 2.6 м, глибина - 1.3м для першого відділення, 1.6 м для другого. Грунт – чорнозем до 1.2 м далі – глина (суглинок?) . Яма не бетонована. Септик з єврокубів, утеплених пінопластовими плитами, куби між собою не скріплені, вхідна труба закріплена жорстко (і вихідна також). Рівень грунтових вод: в криниці зараз 3 м від поверхні, в лютому-червні підтоплює льох 1- 1.5 м від поверхні. На відстані 12 м від септика викопаний фільтраційний колодязь глибиною 1.4 м (якщо його не поглиблено). Поясніть, будь-ласка, яким чином впливатиме ця яма на фундамент і стіни будинку впродовж найближчого часу, а також подальші перспективи? Чи надійний такий септик? Як працюватиме дренаж в таких умовах, особливо при підйомі води до 1 м від поверхні? І, можливо, Ви знаєте, яку відповідальність нестиме співвласник перед іншим співвласником у разі пошкодження цілісності капітальної будови, або завдання іншої шкоди будинкові? Хоча б розділ законодавства. Дякую.
×
×
  • Створити...