Перейти до змісту

Правильний початок використання батареї

Рекомендовані повідомлення

Збираюсь купити новий телефон (Samsung Galaxy Ace S5830). Постало питання: як правильно почати використовувати батарею так, щоб вона працювала максимально довго? Є різні думки з цього приводу. Одні кажуть, що треба розрядити швидко - зарядити - розрядити швидко - зарядити і так далі.

Інші ж - що треба не навантажувати його, щоб працював довго, потім зарядити і знову не дуже навантажувати і так кілька разів, а далі як хочеш, так і використовуй.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок цього є багато тверджень і думок, і більшість з них невірні. Наприклад :

1) акумулятор потрібно заряджати 12-15 годин або ставити заряджатись на ніч. Це неправильно, оскільки керуюча електроніка не дозволить зарядити батарею більше ніж потрібно.

2) потрібно здійснити 3-5 повних цикли, щоб акумулятор набрав ємкість. Це також неправильно, оскільки літій-іонні батареї після першої ж зарядки працюють з повною віддачею.

З власного досвіду експлуатації Samsung Galaxy Ace S5830 можу сказати, що відразу після купівлі перед початком роботи потрібно зробити повну зарядку, і після цього вже його настроювати. Зазвичай в мене при середьному рівні навантаження він потребує зарядки 2-3 рази на тиждень. А телефон дійсно класний :smile-zachot:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В сучасних літієвих акумуляторах використовується катод з пористого графіту просякнутий електролітом. При швидких циклах повного заряду електроліт нагрівається, розширяється і розширює пори, що не є добре. Перші рази я вважаю варто аккум процентів на 15 недозарядити , що б там не казали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок цього є багато тверджень і думок, і більшість з них невірні. Наприклад :

1) акумулятор потрібно заряджати 12-15 годин або ставити заряджатись на ніч. Це неправильно, оскільки керуюча електроніка не дозволить зарядити батарею більше ніж потрібно.

2) потрібно здійснити 3-5 повних цикли, щоб акумулятор набрав ємкість. Це також неправильно, оскільки літій-іонні батареї після першої ж зарядки працюють з повною віддачею.

З власного досвіду експлуатації Samsung Galaxy Ace S5830 можу сказати, що відразу після купівлі перед початком роботи потрібно зробити повну зарядку, і після цього вже його настроювати. Зазвичай в мене при середьному рівні навантаження він потребує зарядки 2-3 рази на тиждень. А телефон дійсно класний :smile-zachot:

я те докажу если ты неверующий фома.. покажу наглядно.. 0632664877.. перестань бред писать..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що саме докажете? Мені також було б цікаво подивитися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я те докажу если ты неверующий фома.. покажу наглядно.. 0632664877.. перестань бред писать..

Мені доказувати нічого не треба, і раз вже пишите що я "бред написав" - тоді прошу аргументувати свою думку, а не кидатись словам як "гопнік" якийсь.

І взагалі, почитайте в ДПК за травень статтю про літій-іонні акумулятори.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...