Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Напевно , хто цікавиться комп'ютерним желізом , вже чули ,що в процесорах  AMD

Можливо розблоковувати залочені ядра . або кеш.

Виникла необхідність зробити домашній файловий сервер , і торенти щоб качав , а то основний комп'ютер забагато жере енергії і шумить , в режимі 24\7 .

Недавно  AMD анонсувала новий процесор  AMD Sempron 140 , який споживае 40 W , но він одноядерний  (ціна 42 $) частота 2700 МГц , для таких цілей достатньо , комплектується боксовим кулером , нижчим за стандартний босовий старіших поколінь. Була куплена ще материнка з логікою AMD780/SB710.

При першому запуску в BIOS  пише невідомий процесор , швидко  перешив  BIOS на останню версію , (а даремно ).поставив віндовс все працю нормально .

Вирішив розігнати , стабільно запрацювало на 3890 МГц IMG533-1252101554.jpg,IMG533-1252101635.jpg, до мого  ж світового рекорду   :P , ще далеко IMG533-1252103397.jpgклац , але доволі пристойно .

Далі рішив розлочити друге ядро  , на останній версії біоса машина з розлоченими ядрами навіть не запускалась , а як на зло прошити старішу версію можна тільки з доса , пошуки дисковода і робочої дискети пропускаю. Після прошивки старішого біоса , розлочилось друге ядро  і став  Sempron 140 -> Athlon II X2 440 IMG533-1252101475.jpgз повність робочими двома ядрами .IMG533-1252101657.jpg,IMG533-1252101679.jpg Тести проходить  ,приріст є.IMG533-1252101698.jpg

Процесор Sempron 140 є половинка дорожчого процесора  Athlon II X2 240- Athlon II X2 250 IMG533-1252102205.jpg

з добрими оверськими   можливостями , новоявлений процесор Athlon II X2 440 розігнав до 3500 МГц , можна попробувати і більше , но це вже пізніше.

материнська плата має встроєне відео , ATI Radeon 3200 , яке також не погано розганяється .IMG533-1252106607.jpg, працю десь на рівні GeForce 6600 , власникам таких карточок пламений привет  :P

Опубліковано

Пока я ганяв AMD Sempron 140 , то знайшовся й старший брат в лиці Athlon II X2 215  ;)

«215-й» работает на частоте 2,7 ГГц, устанавливается в разъем AM3 и имеет кэш второго уровня 2х1 МБ. Новый CPU от AMD создан с использованием 45-нм технологической нормы, множитель равен 13,5х. Также здесь присутствует встроенный контроллер памяти DDR2 и DDR3, обеспечена поддержка инструкций AMD64, SSE4A и AMD-V. Предположительно, Athlon II X2 215 построен на ядре Regor, а показатель TDP равен 65 Вт

Опубліковано

то бачу складається така ситуація як у свій час було із процами сокету А, у яких був камінь Бартон довгої форми.

Опубліковано

Попитка № 2.

Знову було куплено процесор AMD Sempron 140  , і інша материнська плата, на іншій  логіці AMD770/SB710

ця плата вже повнорозмірна , і без встроєного відео , після оновленя біос також процесор було розлочено і розігнано ,результати практично однакові .

В мене є ще один процесор Athlon 64 X2 7750+ BLACK EDITION , що є представником Phenom першого поколіня з відключеними двома ядрами , но ніяки танці з бубном , так і не допомогли включити ще два ядра ;)

про ці процесори в павутині пишуть, що ядра включаються , але дуже рідко , так що з цим процесором не повезло.

PS. ІМХО що AMD Sempron 140 випустили в срочному порядку ,щоб закрити всі сегменти модельного ряду архітетури К10.1і під ніж попали повністю робочі Athlon II X2 ХХХ, з примусова відключеним ядром , і перші партії AMD Sempron 140 практично всі розлочуються , з часам ця лафа скінчиться , по мірі накопичення бракованих Athlon II X2 ХХХ  ;)

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Тема з Сепроном на 754му сподобалась більше бо сам тримав цього звіра руках, ну нажаль не втримав по деяких причинах. P.S. сам сижу на розлоченому 720му

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Ще одна спроба розлочити процесор , на цей раз Phenom II X2 545, 3ГГц

на цей раз фокус не вдався , система висла наглухо , стартувала тільки після обнулення біоса, но зато розганяється процесор добре, на красивій цифрі 4 ГГц , вінда не грузилась , а на трохі меншій все працює ;)

IMG533-1263665228.jpg

Опубліковано

Судячи зі скріну, частота НТ була зменшена з х5 (1000) до 4х (800), але все одно при розгоні як на мене зависока. Попробуй ще її в біосі зменшити. Можливо і вище поженеться :)

• 2 тижня потому...
Опубліковано
 Ще одна спроба розлочити процесор , на цей раз Phenom II X2 545, 3ГГц на цей раз фокус не вдався...

А у мене вийшло

тільки я звяв проц Phenom II X2 550, 3,1ГГц

ось що в мене вийшло

Опубліковано

Тепер потестуй))..найпростіше це в Windows 7 оцінку запустити..я теж розлочив, його видно було..при оцінці-вилітав в БСОД. :)

Опубліковано

Нормальний результат для процесора, тільки 3Дмарк 2001 не актуальний вже навіть для втроєного відео...це раз

А по друге - для домашнього сервера гнати не потрібно, а лише змінити ОС Хрюшу на Пінгвіна. (є вийняткі звичайно, і деяка незручність коли права забуваєш помяти, да і всі стикалися з пріколом голого копіювання на вінду :) з неможливим прочитанням файлів, але це нюанси)

А по третє - хоча це суто особисто в мому випадку - свого Феніка 9850 чорного, гнати буду лише тоді коли не буде тянути сучасні ігри, як в свій час було із Атл 1800+, та Атл 3000. Ну не люблю я інтел :), Мелкософт і Біла.

Слава АМД !

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...