Перейти до змісту

Планую запускати акваріум за тижднів два

Hedgehog

Рекомендовані повідомлення

Прошу вибачення за надмірне заповнення ефіру собою і своїми проблемами, але :

До нового року хочу запустити акваріум :0128: , хоча б технічно: встановити системи життєдіяльності, посадити водні рослини, запустити бактерії і т.д.... В звязку із тим, що плани амбітні, а можливості обмежені :0143: - то я для початку міг би придбати деякі елементи ЩО БУДИ У ВИКОРИСТАННІ, ТАКІ ЯК ПІДІГРІВАЧ З ТЕРМОРЕГУЛЯТОРОМ, ФІЛЬТР ВНУТРІШНІЙ/ЗОВНІШНІЙ, АЕРАТОР, ТЕРМОМЕТР і таке інше !! Можливо хтось придбав собі щось модніше, а старе валяється у тумбі, чи взагалі "осушив" акваріум, а техніка перекидається, то я б міг її купити, а з часом і сам проведу модернізацію ))

А також коли хто буде викошувати свої акваси, то можу за ПОМІРНУ ціну купити/прийняти і рослинки водні без перебору - усі підряд. Особливо хочу: Anchor Moss (Taxiphyllum sp.) - мох водний (акваріумний). За рибу яку бажаю бачити у своєму акваріумі напишу згодом, щоб Ви могли висловити думки до мого списку стосовно сумісності риби і умов її утримання.

Акваріум 1000х400х600(Н), води літрів так до 200.

Чекаю пропозицій, дякую за увагу !!.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вказали б, який літраж, бо ж залежно від нього, відповідну техніку і треба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

да ... щось я саме головне упустив був ))

Акваріум 1000х400х600(Н), води літрів так до 200

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

води літрів так до 200

Воду могу продать...:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спасибі Георг, Ви сама щедрість, ще повітря б трохи запропонували, то я точно купив би ! Товариші акваріумісти, прошу віднестися до моєї проблеми цілком серйозно. Коль маєте чим поділитися - то діліться, а не водичку льєте !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спасибі Георг, Ви сама щедрість, ще повітря б трохи запропонували, то я точно купив би ! Товариші акваріумісти, прошу віднестися до моєї проблеми цілком серйозно. Коль маєте чим поділитися - то діліться, а не водичку льєте !

Так чим же ж ділитись то.... Тут з топора кашу не звариш. Самому тобі потрібно визначитись з тим що ти б собі хотів. Чи це має бути травник чи цихлідник... чи "бовтанка" :)

А просто так дайте, щось і я це щось покладу в аквас .... то те щось в тебе згниє попросту без правильного освітлення, а якщо плануєш банку на 200 літрів то і обладнання буде відповідно не дешевим... Зовнішній фільтр рекомендується (а це не дешево),

Раджу спочатку потратити кілька днів на прочитання літератури. (Це якщо дійсно хочете мати гарний акваріум).

ТИЦЬ СЮДИ

І СЮДИ ТИЦЬ "Аквариум новичка"

І СЮДИ ТЕЖ ТИЦЬ

Викладіть фото того чого б Вам хотілось бачити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нафіга оця от мова: "так дайте, щось і я це щось покладу куди небуть і хай згниє ... " Я НЕ ЧАЙНИК !! Акваріум тримав більше семи років і риба себе почувала добре і трава росла чудово !! Так буде і цього разу і навіть світло куплю спеціальне!! Це буде не "бовтанка" KrAnMe !! А загальний акваріум , ніяких дискусів чи там цихлід я не планую і риб розводити теж і траву яка потребує проточної води чи високого рН я не ПРОШУ у вас!!! а звичайну, яку викидаєте кожного разу коли робите прополку, ТУ ЯКОЇ НЕ ШКОДА а решту я собі докуплю!! І запитав про б/у комплектуючі КУПИТИ а не дайте !! бо що нові дорогі - то і без ВАС знаю . Хочу щось приблизно таке

post-17272-0-88205600-1354800614_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

KrAnMe, перепрошую, що так різко висловився, але і Ви були теж не праві, обізвавши мій акваріум бовтанкою і припустивши, що я збираюся гноїти Ваші рослини, я усвідомлюю, що для того щоб виростити складні рослини потрібно добре постаратися і шкода їх віддавати аби кому на знищення. Я цілком серйозно ставлюся до цього діла, знаю як це функціонує і як за ним доглядати і вкладатиму у нього не лише гроші, але і душу! І не раз буду ще запитувати вас форумчан про допомого і поради. Так що сорі, зірвалося... А акваріум - це та річ, якою я марю вже 5 років, з того часу, як довелося відмовитися від свого попереднього. Так що МИР ?! :0008: )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За мир во всем мире )) Буду до Нового Року наводити "марафєт" у себе, то поділюся зайвим. Напишу в лічку згодом! :0153:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стосовно риб, то я планую :

1. Стайка №1 неон голубий - 20 шт

2. Стайка №2 попандета фурката (або мікрорасбора галактика чи щось інше з нано, не менш яскраве) - 12 шт

3. Іріатерина вернера - 4 шт

4. Меланотея неонова - 5 шт

5. Меченосець санта - 4 шт

6. Молінезія Велівера (чорна або жовта) - 4 шт

7. Гурамі медовий (або мраморний) - 3 шт

8. Тетра лимонна (не факт, якщо буде яскравозелена) - 6шт

9. Даніо мікс - 8 шт

10. Лабео зелений (або двлколірний) - 4 шт

11. Скалярії -2 шт

12. Макрогнатус - 5шт

13. Соми (можливо Агамікс зірковий) - 3 шт

14. Якщо можна до того всього, то я ще хочу принцесу бурунді 3 риби, Ляляуса кобальтового - 2-3 риби і акулячого балу 2 риби.

Прокоментуйте будь-ласка мій вибір, може у кого виникнуть заперечення чи пропозиції - висловлюйте..!!!

Разом це біля 90ста риб, не забагато на 240 літрів ? (на 200 л фактичної води)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось приклад, як вирахувати обєм води необхідний для комфортного Життя риб http://aquaria2.ru/node/7766

"

Как рассчитать количество рыб в аквариуме

Поскольку среда обитания рыб – вода, решающее значение имеет то, сколько литров воды приходится на одного обитателя аквариума. Расчет числа его жильцов делают исходя из этого, а не из вместимости резервуара (ведь в нем еще будут находиться грунт, растения, декоративные элементы и некоторые технические приспособления – все это тоже занимает определенный объем воды).

Нужно исходить из следующих выкладок: на 1см длины рыбки требуется 1,5–2 л воды, при этом высота туловища должна быть максимум 2см (если туловище выше, расчеты соответственно меняются).

Приведем пример.

Вместимость вашего аквариума 120 л (100х 30х40). Вычитаем минимум 20 л, приходящиеся на объем песка (гравия), камней, водорослей и пр. Остается 100.

Вы собираетесь завести рыбок длиной 6см и высотой 2см. Вопрос: сколько для вашего аквариума необходимо купить таких рыбок?

Умножаем 6 на 2 – получаем 12. Столько или (6 умножаем на 1,5), по крайней мере, 9 л воды нужно одной рыбке. Следовательно, вы можете поселить в аквариум 8, максимум 11 рыбок.

При этом, если рыбки молодью, надо учесть их будущий рост, поэтому расчетное число следует уменьшить."

P.S. 1. Як на мене краса акваріума залежить від гармонійного поєднання: ландшавту, декорацій, рослин і мешканців, які будуть там саме Жити. А якщо туди впихунути 90 риб вони будуть виживати.

Раджу не гнатись за кількістю, краще беріть якістю. :_04:

2. Крім того

10. Лабео зелений (або двлколірний) - 4 шт 11. Скалярії -2 шт 12. Макрогнатус - 5шт 13. Соми (можливо Агамікс зірковий) - 3 шт

це є хижаки і коли вони підростуть, є велика ймовірність що всю маленьку рибу вони сприйматимуть як корм :0048: Тому раджу ще подумати вам над видовим складом риб яких ви плануєте тримати. Ось тут є база сумістності риб http://www.aqa.ru/doc.php?docid=20, вона не ідеальна але вже є від чого вам відштовхуватись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По скаляріях, якщо скалярія виросла разом з неонками і т.п. чіпати небуде, а якщо до дорослої скалярії підсадити неонів і т.п. злопає за милу душу.

По лабео, кількість 4 шт. піде поки молоді, коли будуть дорослі позабивати можуть один одного. В мене два було (двоколірні), пока росли була дружба, а стали половозрілі, вижив сильніший.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Замінив би Даніо міксна Danio choprae . макрогнатус не більше 2-х ... до списку раджу добавити боций любого виду (не пожалієте)

Гурамі целующийся розовый дисковый красивіші ніж Гурамі медовий (або мраморний).

добавив би Плекостомус або Геринохейлус ....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ух, видно дуже вже хочеш акваріум, судячи з кількості і різновиду риби. Ти хочеш змішати в своїй баночці представників всіх частин світу забуваючи при цьому що в кожного з них є певні умови утримання, саме в яких і проявляється вся краса і характер акваріумних рибок. Я б радив тобі робити наближений до природного біотопу склад рибок з деякими доповненнями. Для прикладу тропічний біотоп - стая родостомусів 15-20 (тільки вони чітко тримають стаю, неони будуть плавати по всій банці), пара скалярій - як найбільші риби, коридорасів штук 5, лорікарієвих сомів на вибір штук 5, боцій штук 5 для краси і руху, хочеш оживити верхній шар візьми просто даніо реріо, мікс тобі швидко набридне своїм не природним кольором, якщо будуть рослини з розвинутим корневищем, можна макрогнатусів бо рити будуть полюбому, акантофтальмусів я б закинув (прикольні червячки), пару пар веліфер і меченосців для загального плану, можна пару чи дві апістограм чи карликових цихлід. Лабео якщо двоколірний тільки один, плекостомус як і птеригопліхт як на мене з часом переростуть твій обєм. Коротше підходь обдумано до вибору жителів і тоді будеш отримувати насолоду від споглядання підводного світу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую всім за відповіді. Боюсь ви зрозуміли мене не зовсім правильно ... Я написав список із двадцяти видів, які мені з тих чи інших причин сподобалися, а так як половину з них я взагалі не знаю, то і просив Вас допомогти відфільтрувати зайве. Я цілком розумію що надмірне видове різноманіття лише зіпсує кашу. Ставку я роблю все ж на радужницях, а іншими рибами просто хочу створити фон, так би мовити розфарбувати аквас хочу... і кольором і формою і розміром ))) Переосмислив своє бачення, частково прийняв ваші зауваження !. І так:

1. Стайка №1 Родостомуси 20 шт - я сумнівався стосовно цієї риби, так як її окрас назвати яскравим чи цікавим язик не повернеться, та щось своє унікальне вона все ж має, а так як я дуже хочу косічок )) то приймається;

2. Стайка №2 Псевдомугил Гертруди 15 шт - дуже симпатичні на мою думку, що скажете ?

3. Стайка №3 Псевдомугил Сигнифер 10 шт - чимось схожі на попондету фуркату. Чи може не варто два види псевдомугилів у один простір ?

інші :

4. Погоджую Боцію мармурову 3 шт, яку Ви так лобіювали ))))

5. Даніо світлячок або реріо або зелений 6 шт (для урізноманатнення кольорової гами риб), мікс як такий виглядатиме штучно, зауваження прийнято

6. Дві скалярії, візьму маленькими, їсти іншу рибу не повинні, але як тільки помічу щось не ладне - пожарю власноручно

7. 4 лабео, з тим розрахунком, що з них виживе двоє одна самочка і самець, а меншими пациками, так і бути - пожертвую, або віддам кому...

8. Гурамі штук 6, але хочу різних видів : жемчужный, медовый, мраморный. Уживуться вони ?

9. Кілька сомів для того щоб біля дна щось шевелилося )) але не великих, мабуть отих лорікарієвих, що Андрій рекомендував

можливо кілька неонів, а від живородор мабуть відмовлюся, хіба що зо дві пари меченосців санта, щоб додати червоного кольору...

Як Вам такий варіант ? краще ??

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Краще :) Псевдомугіл я б тобі не радив, це рибка більше для видового акваріуму, скалярій візьми штук 5 маленьких, виростуть, створиться пара її залишиш інших в магазин, лабео виживе тільки один, пара не створиться, можеш не експерементувати і не жертвувати, з гурамі найгарніші звичайно жемчужні, але всі гурамі трохи "тормоза", тусують під верхом по кутках, коротше на любітеля, а от сомиків на дно полюбому садити і коридорасів і лорікарієвих, там є де розгулятись по красі і по грошикам. Я собі замовляв рибку тут http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=92753 і тут http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=117442 продавці відповідальні, рибка і ціна відмінна. Подивись добре по барахолці може ще щось впаде в очі, може на щось скооперуємось. http://www.aquaforum.ua/forumdisplay.php?f=515&order=desc

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Hedgehog - як успіхи ? Чекаєм фото ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...