Перейти до змісту

Луцька кулінарія


leon2308

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Так як сам кулінар і не один я - пропоную відкрити форум Луцької кулінарії!!! На цій сторінці ділитись новими невідомими рецептами, може хтось знає рецепти дідусів та бабусь, щось незвичайне. Допомога у приготуванні страв. Заходьте, надсилайте СВОЇ рецепти але не списанні з інших сайтів! Поїхали :ok2:

Рецепт Абалдєнного салату: Відварити м"ясо 500гр.у підсоленній воді ( телятина) порізати на кубикі, порізати так само маринованні огірки 250гр., підсмажити порізанні шампіньйони 500 гр. з порізаною цибулею 2шт.- все змішати, додати гірчиці 4 ст/лож. оцет 2 ст/лож.(краще винний), та подрібнити 3-4 пучкі петрушкі, сіль за смаком, вимішати і дати настоятись в холодильнику 1год. Хто їв той знає -Супер ситнтно та смачно

  • 3 тижня потому...
Опубліковано

Хто знає хороший рецепт фаршированої щуки? А то мені щучку десь на 4-5кг привезли і я не знаю що з нею робити???

Опубліковано

Купил я баночку консервированных побегов бамбука...а что с ними делать не представляю....может есть какие-нибудь рецепты салатов или еще чего-нибудь....Пожалуйста подскажите !!!

  • 2 місяця потому...
Опубліковано
Купил я баночку консервированных побегов бамбука...а что с ними делать не представляю....Пожалуйста подскажите !!!
форум Луцької кулінарії!!!...може хтось знає рецепти дідусів та бабусь... надсилайте СВОЇ рецепти але не списанні з інших сайтів!

:( мдя, задачка - не розбовтаєшся... де ж ти моя японська бабуська...:( і тітонька з Гондурасу... :)

Опубліковано

вчора після обіду найшло просвітлення. :( без допомоги гондурасу.

якщо китайці кладуть бамбук в пільмені, в.єтнамці в суп, то українець зможе з них і вареники зробити, і в борщ кинути :). Аай, спробуйте його в суп з свіжої капусти+картоплі+моркви, заправлений маслом, чорним перцем, +/- сметана.

піти простішим шляхом – з.їсти бамбук з улюбленим соусом. А якщо взяти горіховий:)?

Салат якийсь сницарити – це взагалі клондайк для фантазії. 100% - капусту можна (а пекінську чи цвітну особливо), якісь горіхи, насіння (напр., кунжут в азії – як пити дати), може й щось варене додати (моркву, цвітну капусту, напр., чи гриби), а можна і не додати…

Заправка: або соус (підозрюю, найперше соєвий), або рослинна олія. заправка має бути гостро-кислувато-солоно-солодко-гірка. Для цього використати перець, чілі, імбір, сіль, цукор, лимон, петрушку, базилік…

А ролли? Ууу…

майже комплексний обід вимальовується :)

якщо захочеться автентики, десерт і компот, думаю, відшукаються в азійських, американських чи африканських кухнях.

Але ж консервований бамбук – не те, що свіжий… тому, поки ще укр. зима, згадаю про коріння: буряк, моркву, пастернак. бо скоро почнеться вже інша пісня :(

Опубліковано

А мені захотілось себе сьогодні трошкти побалувати

погуляла після роботи по Там Таму, купила продукти. Куряче філе, перець пару помідорів, лимон, кунжут шампіньйони . І вийшла в мене дуже смачна вечеря :)

Значить куряче філе я порізала на довгі шматочки , посолила , додала перцю. Збила яйце і почала жарити приготовлене філе , попередньо вмокнувши в яйше а потім в конжут. Жарила на гріль сковородці, з додавання трошки оліі.

"Хорошая мысля приходит опосля" (с) Народна мудрість, так і в мене, ідея з фотками прийшла вже тоді коли вже майже все було пожарене

03260507i.jpg

потім приступила до приготування гарніру , ужа на сухій гріль-сковородці пожарила порізаний перець

03260508i.jpg

і з другоі сторони

03260510i.jpg

Так же само я поступила з шампіньонами, попередньо почистивши іх і порізавши на кусочки

03260511i.jpg

і з другоі сторони

03260512i.jpg

Потім пішли в хід помідори і лимончик

03260513i.jpg

Все це гарно виклала на тарілку, запалила свічі, налила вино, і получилась романтична вечеря :)

03260514i.jpg

Навіть Томчику дісталось

03260515i.jpg

приемного апетиту :)

03260516i.jpg

  • 11 місяців потому...
Опубліковано

а я вчора пиріг пекла-смачнющий!!!! і легкий в приготуванні

В період кризи коли на солоденьке нема грошей-то я часто печу сама-це виходить і дешевше і смачніше

правда є і мінус-всі чомусь поправлюємося ;)

зато в домі пахне пирогами....

eb730bbe94ect.jpg

ffc9693176f7t.jpg

рецепт додається:

тісто-250 г масла+1ст цукру+3ст муки+1ч.л.соды+1/2ст кефірчику

третинку тіста заморозити і потім натерти зверху

начинка-сир с яйцями або варення

можна зверху безе-а можна і без нього

Смачного!

Опубліковано

Сьогодні робила "Пташине молоко"

Клас!!!

c081588c43f7t.jpg

ee429c3d6df6t.jpg

Тільки б хотілося взнати у наших кулінарів-хтось пробував щось робити з мастікі?

Опубліковано

Тісто-звичайний бісквіт-до речі він у кожної свій-як і борщ-у всіх смак і колір різний і це робить блюда "своїми фірмовими"

а от з кремом трохи прийшлося побалуватися-10 жовтків збити з 1 скл цукру і на водяній бані довести до кипіння

пачку желатину попередньо замоченого-розпустити до кипіння

10 білків збити з 1 скл цукру+желатин

потім все зєднується і трохи охолоджає

от і все

СМАЧНОГО!!!

  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Із недавнього:

яблука запечені в тісті

b6fdaa29e928t.jpg

тортік похреснику

ce99edb40b00t.jpg

можу спекти і ВАМ щось

:)

СМАЧНОГО!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...