Перейти до змісту

PolExit ні, не Exitpol.

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
On 11/22/2025 at 10:42 AM, Zheny@ said:

Я про вихід Польщі зі складу ЄС. 

Чули вже наративи Навроцького? 

Що скажете ?  

непогано, не будуть блокувати наш вступ, ще нехай угорщину заберуть

Опубліковано
В 22.11.2025 в 18:25, case_l сказав:

більшість поляків відбита

Звісно. Бухати перед зомбоящиком, звідки з держ каналів ллється таке ж гівно, як в рашці! 

Але суть трошки глибша. 

Препиздент Польщі, не може сам цього вирішити. По конституції, потрібен референдум. А саме пропагандою, вони і займаються останніх років 10. 

І тепер, перед референдумом, потрібно налаштувати поляків на wyjsce z UE.  

Адекватні є. І вони проголосують проти. Власне, Сікорський про це й казав у сеймі. ПІсля чого всі, хто в партії припиздента, вийшли з зали сейму. (я дивився ті відео. Моя польська дозволяє це слухати без перекладу, бо розумію ВСЕ)

Там, відверто, давно керує Качинський. Рідний брат того самого Качинського, якого збили в літаку під Смоленськом. Так званий PIS (Prawo i Sprawedliwosc), всіх, хто їх підтримує називають pisiory, іронічно нє :) Адекватні люди ліплять на авто наклейки

***** *** (Jebac PIS) :) і футболки носять. 

Керує так, що все сам і вирішує, і президенти навіть не мають права голосу. Навіть скетчі з цього приводу є. 

Наративи зрозумілі, купився на політику рашки. 

Навроцький. 

Звідки так багато інфи - так я там жив 2 роки, до переїзду в Німеччину. Тут хоч такого цирку немає. 

Опубліковано
В 22.11.2025 в 18:19, case_l сказав:

не будуть блокувати наш вступ

а вони й не блокували ДО Нароцького. Та ніби й зараз не дуже. 

В 22.11.2025 в 18:19, case_l сказав:

угорщину заберуть

А тих циган давно треба було нахуй послати. ЄС і так шукає шляхи, щоб їх позбутися. Бо дохуя пиздять того, що не слід. 

Гірше за Румунію, яка сама бідна. 

Опубліковано
On 11/22/2025 at 11:39 PM, Zheny@ said:

а вони й не блокували ДО Нароцького. Та ніби й зараз не дуже. 

питання в тому які нам умови висунуть, щоб ми виконали

Опубліковано
В 23.11.2025 в 19:17, case_l сказав:

питання в тому які нам умови висунуть, щоб ми виконали

Умови всі є. 

А от виконати їх - питання 3-є. 

ЄС зацікавлений у вступі України до ЄС.  Багато плюсів. Вони не дурні. 

Вже ж йшла мова про прискорений варіант  вступу. Якби не війна. 

Але ми говоримо не про Україну. 

Зараз питання виходу Польщі з ЄС.

Невже вони увіровали в свою ніїбічєску силу і незалежність від ЄС, що готові про таке заявити? 

Думаю, 1й референдум про вихід Польщі з ЄС - провал

2-й референдум - імпічмент Навроцького  - успіх. 

Опубліковано
В 25.11.2025 в 06:49, case_l сказав:

немає, кожна країна висуває свої специфічні умови, інакше блок вступу

Умови висуває ЄС (Брюссель). А країни-учасники або + або -, бо є ще рада країн ЄС, 

І ці умови були висунуті давно! 

Блокувала вступ лише Угорщина. ПОяснювати марно, всі і так знають. 

Опубліковано

Ото фермери поляндійські заживуть, якщо вийде країна з єврозони....

Та не тільки фермери, там в багатьох сферах ой як весело стане. А те, що вони за останні 20 років купу інфраструктури модернізували або й з нуля створили за дотації з ЄС, то в разі виходу не треба буде трохи повертати?

Опубліковано

Да не вийдуть вони. Бо як вийдуть то їм настане ппц у економіці. Всі ті поляки, що їдуть на роботу у більш заможні країни ЄС, вимушені будуть вертатися. І я думаю що польська еліта все ж таки вивчила досвід виходу з ЄС Великобританії та наслідки цього рішення.

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
В 28.11.2025 в 06:29, Electronshik сказав:

Да не вийдуть вони. Бо як вийдуть то їм настане ппц у економіці. Всі ті поляки, що їдуть на роботу у більш заможні країни ЄС, вимушені будуть вертатися. І я думаю що польська еліта все ж таки вивчила досвід виходу з ЄС Великобританії та наслідки цього рішення.

Черговий політик-вискочка заради політичних балів організує "референдум". Нормальні - проігнорують, накручені - прийдуть і проголосують.

Один раз спрацювало - може і вдруге спрацювати.

• +1 1
Опубліковано
On 11/28/2025 at 7:18 AM, turbo said:

Черговий політик-вискочка заради політичних балів організує "референдум". Нормальні - проігнорують, накручені - прийдуть і проголосують.

Один раз спрацювало - може і вдруге спрацювати.

якщо рашка профінансує і зроблять гарні відосики по тіктоку, то чому б і не вийти 

• +1 1
Опубліковано
On 11/28/2025 at 6:29 AM, Electronshik said:

а чому вимушені будуть повертатись? 

Опубліковано
В 28.11.2025 в 10:52, case_l сказав:

В ЄС єдиний ринок праці, вихід з ЄС внесе додаткові складності у питаннях працевлаштування, нарахування стажу, тощо. Принаймні таке було при виході Великобританії з ЄС. Наскільки я вірно зрозумів цей момент.

• +1 1
Опубліковано

Я вже не кажу про удар по інвестиціях, припинення дотацій з ЄС. Питання шенгенської угоди. Та мінусів буде дофіга.

Ну і нехай скажуть які плюси для цього рішення. Та ж сама Угорщина весь час вставляє палки у колеса ЄС, але не виходить чомусь :D

• +1 1
Опубліковано

Мені тут ютуб підсунув переклад українською  роздумів Джеремі Кларксона щодо його ставлення до брексіту. Цікаво і місцями дотепно. Називається:

Від Брекзиту мені хочеться ридати.

Я теж думаю, що не вийдуть поляки. А якщо раптом вийдуть, то вони повні ідіоти. Їм ого як далеко ще до Британії, для якої вихід ой який непростий був.

Опубліковано
On 11/28/2025 at 4:31 PM, Electronshik said:

Я вже не кажу про удар по інвестиціях, припинення дотацій з ЄС. Питання шенгенської угоди. Та мінусів буде дофіга.

Ну і нехай скажуть які плюси для цього рішення. Та ж сама Угорщина весь час вставляє палки у колеса ЄС, але не виходить чомусь :D

бо тоді не зможуть вставляти

Опубліковано
В 28.11.2025 в 09:52, case_l сказав:

Бо для роботи в ЄС потрібна буде робоча віза. А вона не безкоштовна. 

і паспорт куди ту візу клеїти. І купа всякого. Підтвердження дипломів про освіту і т.п. А ще можуть вимагати перездати екзамени на знання професії, особливо в Німеччині. 

ОДним словом - ЖОПА! 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...