Nana Опубліковано 25 Січня, 2017 в 19:14 Поділитися #1 Опубліковано 25 Січня, 2017 в 19:14 Довго думала, в який розділ написати, вирішила сюди. Років 10 тому купувала старшій, вона із задоволенням щоранку по 2 яйця випивала. Але тоді не було стільки страшилок про сальмонельоз. Чи вживаєте ви сирі перепелині яйця? Бо сьогодні малому купила, а тепер думаю - давати чи не давати?.. Варені він не їсть, на жаль. Та й про спалахи сальмонельозу ніби не чути... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Radek Wolunski Опубліковано 25 Січня, 2017 в 20:07 Поділитися #2 Опубліковано 25 Січня, 2017 в 20:07 В перепелиних яйцях сальмонельозу не може бути. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kayot Опубліковано 25 Січня, 2017 в 20:10 Поділитися #3 Опубліковано 25 Січня, 2017 в 20:10 3 минуты назад, Radek Wolunski сказал: В перепелиних яйцях сальмонельозу не може бути. чого? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
vvkit Опубліковано 25 Січня, 2017 в 20:19 Поділитися #4 Опубліковано 25 Січня, 2017 в 20:19 Колись постійно купляв. Одного разу дуже отруївся, зараз прочитав симптоми сальмонельозу, дуже схоже. Купив майже на межі терміну придатності, не звернув увагу. Як наслідок майже нестерпний біль в животі, температура під 40 і сильний піт. Промивання допомогло. Після того не ризикую. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
vvkit Опубліковано 25 Січня, 2017 в 20:22 Поділитися #5 Опубліковано 25 Січня, 2017 в 20:22 14 minutes ago, Radek Wolunski said: В перепелиних яйцях сальмонельозу не може бути. За хвилину в інтернеті можна знайти інформацію, що може бути. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Nana Опубліковано 25 Січня, 2017 в 20:27 Автор Поділитися #6 Опубліковано 25 Січня, 2017 в 20:27 От і я про те. Прочитала, що бажано вимити добре в гарячій воді із содою. Якщо зараза ще не пройшла через шкарлупу..((( Добре брати в знайомих, які впевнені, що пташки здорові. В мене таких немає. Відгукніться, хто розводить перепілок. Я би для малого купувала постійно. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Nana Опубліковано 26 Січня, 2017 в 10:50 Автор Поділитися #7 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 10:50 Гарна новина - ми здорові, отже яйця є свіжими і добрими. Правда, я їх добряче вимила із содою, ошпарила кип'ятком. Що цікаво, змився повністю малюнок на шкарлупі, отой рябенький. Значить, це не пігментація шкарлупи, а просто засохлі к...и.... Мийте добре перепелині яйця перед вживанням у сирому вигляді! Перечитала ще дещо, і якщо боятись сирих яєць - значить треба забути про яєшню глазунью, яйця "всмятку". Простіше просто знайти надійного розводятора-реалізатора перепілок. Шукаю контакти! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Nana Опубліковано 26 Січня, 2017 в 11:28 Автор Поділитися #8 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 11:28 Ще знайшла ЭНЦИКЛОПЕДИЯ ТРАДИЦИОННОЙ И НЕТРАДИЦИОННОЙ МЕДИЦИНЫ. "Сальмонеллы устойчивы во внешней среде. В открытых водоемах они могут выживать до 90 дней, а в водопроводной воде--более года. Пищевые продукты являются хорошей средой не только для сохранения, но и для размножения сальмонелл. Длительное время они выживают в масле (до 200 дней), молоке (в зависимости от кислотности -- от 4--9 часов до нескольких месяцев), в кисломолочных продуктах (4--301 день). В мясе и мясопродуктах сальмонеллы сохраняют жизнеспособность от 12 дней до 6 месяцев, в яйцах -- от 13 до 224 дней. В овощах, фруктах, ягодах сальмонеллы сохраняются до 16 суток, на хлебе и хлебобулочных изделиях -- от 1 до 15 дней, в минеральной воде -- до 2 месяцев. Сальмонеллы устойчивы также к действию высоких температур. При температуре 65--80 оС они жизнеспособны в течение 2--45 минут, при 0 оС -- до 142 дней. Сальмонеллы достаточно устойчивы к воздействию различных вредных факторов окружающей среды. Основным источником инфекции являются животные и птицы. На земле практически нет ни одного вида животных, от которых при тщательном обследовании не были бы выделены сальмонеллы. Свинина в 20 % случаев заражена сальмонеллезом, куры в 5--6 %. Яйца домашних птиц содержат сальмонеллы в 10 % случаев и, если выпить такое яйцо, то в организм человека попадают миллиарды сальмонелл. Взрослые люди малочувствительны к сальмонеллезу. Чтобы развился воспалительный процесс, в организм человека должно попасть огромное количество возбудителя. Дети проявляют высокую чувствительность к сальмонеллезу. Если взрослые заражаются энтеральным путем, то у детей возможен контактно-бытовой и воздушно-пылевой путь инфицирования." "Весник инфектологии и паразитологии" "Сальмонеллы представляют собой грамотрицательные палочки длиной 2-4 мкм и шириной 0,5 мкм; имеют жгутики, подвижны, хорошо растут на обычных питательных средах при температуре от +6 до +46оС (оптимум роста +37оС). Длительно сохраняются во внешней среде: в воде до 5 мес, в мясе и колбасных изделиях от 2 до 4 мес, в замороженном мясе - около 6 мес (в тушках птиц - более года), в молоке - до 20 дней, кефире - до 2 мес, в сливочном масле - до 4 мес, в сырах - до 1 года, в яичном порошке - от 3 до 9 мес, в пиве - до 2 мес, в почве - до 18 мес. В некоторых продуктах (молоко, мясные продукты) сальмонеллы способны не только сохраняться, но и размножаться, не изменяя внешнего вида и вкуса продуктов. Соление и копчение оказывают на них очень слабое влияние, а замораживание даже увеличивает сроки выживания микроорганизмов в продуктах." Інформований - значить озброєний. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Nana Опубліковано 26 Січня, 2017 в 12:08 Автор Поділитися #9 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 12:08 Скільки ж їх треба на омлет дорослому - штук 20 мін.? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jack74 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 12:11 Поділитися #10 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 12:11 Наскільки я знаю-пам'ятаю, сальмонела не В яйцях, а НА яйцях. А тому небезпечні не сирі, а немиті. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Nana Опубліковано 26 Січня, 2017 в 12:23 Автор Поділитися #11 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 12:23 Так, на яйцях. Але якщо довго лежать, тобто несвіжі, та зараза через пористу шкарлупу потрапляє в середину. Треба слідкувати за термінами. І вірити виробникам Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jack74 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 12:26 Поділитися #12 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 12:26 Комаровський про сальмонелу, про яйці, і навіть про перепелині (десь на 10-й хв) Показати прихований контент Hide Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Waver Опубліковано 26 Січня, 2017 в 14:20 Поділитися #13 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 14:20 У мене друг, випив сирими пару перепелиних яєць (допив останні з холодильника) щоб не давати дітям бо вони йому якимись странними показались... на 5 днів попав в інфекційне. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Nana Опубліковано 26 Січня, 2017 в 14:23 Автор Поділитися #14 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 14:23 якимись странними показались. тобто? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jack74 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 14:29 Поділитися #15 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 14:29 6 хвилин тому, Waver сказано: У мене друг, випив сирими пару перепелиних яєць (допив останні з холодильника) щоб не давати дітям бо вони йому якимись странними показались... на 5 днів попав в інфекційне. Мазохіст твій друг, чи самогубець? Ну якщо сам же засумнівався, то чого сирими пив, чого ж не пожарив?! Комаровського на нього нема Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
snouden Опубліковано 26 Січня, 2017 в 14:32 Поділитися #16 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 14:32 2 хвилин тому, jack74 сказано: Мазохіст твій друг, чи самогубець? Ну якщо сам же засумнівався, то чого сирими пив, чого ж не пожарив?! Комаровського на нього нема Люди з слабким і крепким здоров'ям в собі не помиляються, на відміну від середніх, які можуть помилково подумати що воно в них крепке, як той друг ) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Waver Опубліковано 26 Січня, 2017 в 16:11 Поділитися #17 Опубліковано 26 Січня, 2017 в 16:11 Я йому теж саме казав...))) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.