Перейти до змісту

В Київській обл. загинуло 5 поліцейських.


igrok

Рекомендовані повідомлення

Перестрелка возникла по неосторожности между сотрудниками ГСО и группой захвата Нацполиции

В результате перестрелки в поселке Княжичи Киевской области погибли пять сотрудников полиции. Об этом на своей странице в Facebook сообщил народный депутат Антон Геращенко. Сотрудники Уголовного розыска Киева получили информацию о готовящемся ограблении в Княжичах. На место выехала группа задержания уголовного розыска и спецподразделение КОРД. На одной из улиц поселка Княжичи в строящемся частном доме были размещены полицейские, задача которых было следить за обстановкой и подать команду на задержание бандитов. "В это время в соседних домов в автоматическом режиме сработала охранная сигнализация. На место прибыл наряд госслужбы охраны, который заметил и задержал двоих полицейских-разведчиков. В то же время, группа захвата судя по всему решила, что сотрудники разведки попали в беду, захвачены преступниками, которые их обнаружили и выехали на микроавтобусе на улицу, где сотрудники ГСО задержали полицейских разведчиков", - рассказал Геращенко. В итоге, между сотрудниками ГСО и группой захвата произошла перестрелка, в результате погибли 5 полицейских. Отмечается, что все таки удалось задержать троих грабителей, которые, услышав стрельбу, пытались бежать с места происшествия. У них изъято огнестрельное оружие. Они задержаны и им будут предъявлены обвинения в совершенных грабежах и разбоях.[\spoiler]
Полный текст читайте здесь: https://www.rbc.ua/rus/news/kievskoy-oblasti-proizoshla-perestrelka-pogibli-1480840435.html
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 106
  • Створено
  • Остання відповідь
2 хвилин тому, case_l сказано:

питань до авакова все більше...

кожна служба зберігає секретність

бо якщо всім повідомити про плани - знайдеться якийсь підарас який зіллє інформацію

 

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це жах, непрофесіоналізм та халатність.

1. Повинен був бути координатор, задача якого попередити інші служби про операцію.

2. 100% що було не так. Задача ГСО охорона об"єкта і якщо на об"єкті нікого не знайшли, охороняти до прибуття власника. Питання, якщо вірити новинам, в сусідньому будинку знаходились розвідники, яким чином ГСО почало проводити оперативні міроприємства та шукати когось в інших будинках, це не їх задача. І ніхто не замітив авто службове з мігалкою та форму на них.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Friendly fire  був, є і буде :(

сумні реалії війни :(

 

p.s. зараз "підараси із маскви" всіляких форм і розмірів піднімуть ґвалт

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

27 хвилин тому, halcogen сказано:

Там що сам Аваков стріляв?

він стаканом жбурляв 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

о т і мені цікаво. кожна з служб в ФОРМІ, перед пострілами мають попереджати, стоїть службова машина, як можна стріляти, мало того вбити 5 людей і не допетрати що то не уголовнікі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, Dima4s сказано:

о т і мені цікаво. кожна з служб в ФОРМІ, як можна стріляти, мало того вбити 5 людей і не допетрати що то не уголовнікі?

а що "уголовніки" повинні бути в смугастих робах?

 

в правильних "уголовніків" і одежка нормальна, і зброя(приціли і т.д.) і зв'язок НІ разу НЕ баофенги з АліЕкспрес

та й маскуватися вони гарно можуть під будь-який підрозділ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цитувати

"Через плутанину один з поліцейських (з охоронного відділу) зробив постріл, яким смертельно поранив бійця "КОРД". КОРД в свою чергу відкрив у відповідь вогонь і вбив двох поліцейських з оперативного підрозділу і двох поліцейських з охоронного підрозділу", - розповідє джерело в правоохоронних органах.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, halcogen сказал:

Там що сам Аваков стріляв?

Те що він так "якісно" реформу проводить! Всі підрозділи і служби самі по собі - от і результат :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Всі підрозділи і служби самі по собі"  - в мєнтів так ЗАВЖДИ було! А "Корд" і ДСО - це "старі-нові" поліцейські, тобто ті самі мєнти! Яка тут реформа!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, jack74 сказал:

ЗАВЖДИ в них було!

А не повинно бути!!! Повинна бути хоч якась координація дій, щоб таких випадків не було! А скажете, що не довіряють, щоб інформація не виходила... Ну так всіх поміняли, всі нові набрані, а результат все той-же! Риба гніє з голови!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та які "НОВІ" набрані?! Ти з Місяця??? Нові лише ПАТРУЛЬНІ! Інши всі СТАРІ! типу переатестовані

Звичайно, що так не повинно бути, але КОМУ не повинно бути??? Кому воно треба, щоб так не було??? нікому! Аваков для окозамилювання ЄС-овських спонсорів зробив імітацію "реформ", створивши саму нижню ланку з нових людей, і на тому "реформи" закінчилися! Далі почав продовжуватись САБОТАЖ, щоб довести світу, що НОВІ українці (хоч "помаранчеві", хоч "свідомо-гідні") нічого толком не вміють, не можуть, і не зможуть!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 минут назад, jack74 сказал:

зробив імітацію "реформ"

Ну так чого по ньому справ не відкривають і громадськість мовчить, в нас-же всі такі свідомі ?! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Вода" брифінгу спікера МВС Шевченко  

 

Hide  

 

Версія МВС про події в Княжичах абсурдна, - Купрій

Цитувати

Нардеп допускає, що мав місце конфлікт між силовими структурами або поліцейські-розвідники проникли в приватну власність

Єдина на даний момент версія смертельної перестрілки в Княжичах Київської області, унаслідок якої загинули п'ятеро співробітників Нацполіції, озвучена радником глави МВС Антоном Геращенком - абсурдна. Про це в коментарі "112 Україна" заявив нардеп, заступник голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій.

За його словами, у версії Геращенка дуже багато невідповідностей, і тому він хотів би почути більш зрозумілі пояснення з боку Нацполіції.

Серед інших можливих обставин трагедії він допускає як конфлікт між двома силовими структурами, так і те, що поліцейські-розвідники насправді були в момент затримання співробітниками держохорони не в недобудованому будинку, а проникли в приватну власність.

"По-перше, коли працює служба охорони, у неї є автомобілі, які оснащені спеціальними сигнальними маячками - чи були вони використані, або це просто приїхали люди і їх не могли ідентифікувати. По-друге, відповідно до інструкції, яка діє досі, у патрулі служби охорони має бути три людини, у виняткових випадках допускається дві людини. Ось чи була третя людина, я так і не почув, - можливо, вона могла дати нормальні свідчення і її зараз допитують. Третє питання: ну що це за розвідники, якщо їх легко ідентифікували співробітники служби охорони. Я думаю, що ці розвідники можливо і самі проникли в приватну власність та зробили так, що запрацювала ця система оповіщення. Й однозначно до КОРДу дуже великі питання - як можна було стріляти і хто віддавав наказ", - говорить Купрій.

Нардеп також вважає, що ситуація повинна стати приводом для покарання винних.

"Думаю, якщо ми побачимо реальне бажання у керівництво МВС до змін, реформ, то ми не побачимо ситуацію як у Дніпрі, коли загинули люди, а ніхто з Нацполіції не поніс відповідальності", - сказав нардеп.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 хвилин тому, case_l сказано:

@jack74 а хто саботує?

більшість "нових"-старих працівників МВС за сприяння/спонукання нового-старого керівництва

 

Стара система МВС дуже живуча і дуже впирається. Поки не зроблять так, як зробив Саакашвілі в Грузії і свій час, та структура добровільно не зміниться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Бійці "КОРД" були впевнені, що співробітники ДСО – це грабіжники з Княжичів", –"Страна"

Показати прихований контент  

Погибшего под Киевом бойца спецназа КОРД тренировали американцы

По мнению сотрудников МВД, трагедия произошла из-за ошибок на этапе планирования спецоперации

Александр Сибирцев 12:33, 4 декабря 2016
 

"Страна" выяснила подробности перестрелки между полицейскими в селе Княжичи Киевской области, в результате которой сегодня ночью погибло пять правоохранителей.

Сейчас на месте трагедии собралось практически все высшее начальство МВД, следователи и эксперты пытаются выяснить, почему полицейские открыли огонь друг в друга. Однако до сих пор по случившемуся вопросов больше, чем ответов.

Пока печальный итог "дружеского огня" таков – в результате огнестрельных ранений скончался один боец полицейского спецназа КОРД, двое сотрудников ГСО МВД и два офицера криминальной разведки полиции.

По словам одного из высокопоставленных сотрудников полиции В., погибший боец КОРДа пришел в это подразделение из бывшего спецназа УБОП – отряда "Сокол".

"Парень был очень мотивированным, очень любил свою работу. Он пришел в КОРД одним из первых – этот "призыв" КОРДа тренировали еще американцы", - рассказал источник "Страны".

По мнению другого источника "Страны" – полковника А., "дружеский огонь" случился из-за несогласованности ночной операции по задержанию грабителей. "ГСО не подчиняется областным управлениям полиции, у спецназа КОРД – также свое начальство. Это как лебедь, рак и щука – каждый тянет в свою сторону. В результате несогласованности и разноначалия и произошла трагедия – ГСОшники не были в курсе, что там проходит спецоперация полиции. Когда они приехали на место сработки сигнализации, то увидели сотрудников "наружки" и сразу выстрелили, убив одного из разведчиков. Второй открыл огонь в ответ и также был убит. КОРДовцы подоспев на место, увидели, что ГСОшники стреляют в "наружку" и тут же открыли огонь на поражение. В результате был убит боец КОРДа и двое ГСОшников. После разбора ситуации, участвовавшие в перестрелке бойцы КОРДа заявили, что были уверены, что сотрудники ГСО и есть те самые грабители. Хотя как они могли прийти к такому выводу - непонятно. Ведь сотрудники ГСО были в форме, на машине со всеми опознавательными знаками. Могло бы зародиться хотя бы сомнение, что тут что-то не так. Но главная проблема была допущена на этапе планирования - нужно было заранее договариваться с ГСО об отключении сигнализации, раз уже готовилась такая спецоперация. Это элементарные вещи, которые, к сожалению, сделаны не были", - рассказал правоохранитель.

Как сообщала "Страна", не все грабители из-за которых была начата операция задержаны. Правоохранители задержали только часть подозреваемых в ограблениях. Некоторым членам банды удалось скрыться. В данный момент по тревоге из-за указанного инцидента поднят личный состав полиции Киева и Киевской области. А Авакова призывают подать в отставку после трагедии в Княжичах.

Hide  
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наскільки можна зрозуміти, тільки дсо була в формі на службовому транспорті, інші хз як.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в лікарні помер 6-й поліцейський :(

Цитувати

Kostiantyn Stogniy

Только что Надзвычайным Новынам сообщили, что в Броварской больнице умер 6(!) полицейский.... Нет слов... Выехали в больницу.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щось незрозуміло... можливо він (Стогній) помилився і невірно зрозумів, бо Жукович (керівник прес-служби поліції Київської обл.) каже, що 4 поліцейських померло на місці і один поранений згодом в лікарні, і стверджує, що більше поранених не було.

 

2 годин тому, case_l сказано:

наскільки можна зрозуміти, тільки дсо була в формі на службовому транспорті, інші хз як.

той же Жукович сказав, що ВСІ були в формі і в бронежилетах. За машини сказав що знає лише про машини ДСО (3 екіпажі по 2 чрорвіка), що вони "фірмові", тобто були з розпізнавальними, а за інші він типу не знає.

А журналісти сказали, що якусь машину, чомусь накриту брезентом, вивезли евакуатором.

 

Аваков, замість піти у відставку, полетів собі в Канаду, а Гарант нарешті сказав СЛОВО, що ж всі мають зробити!:

Цитувати

Петро Порошенко ·

Причини цієї болючої трагедії мають бути розслідувані. І всі винні - покарані.

Капітан Ачєвіднасть!

 

 

@Zevs_Isver  твій сарказм недолугий і недоречний

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 хвилин тому, jack74 сказано:

 

@Zevs_Isver  твій сарказм недолугий і недоречний

Стогній перший почав

 

зараз всі "зашевеляться", а пізно, треба ДО того "шевелитися"

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...