Перейти до змісту

Різдво Пресвятої Богородиці


Vlad3

Рекомендовані повідомлення

Різдво Пресвятої Богородиці - 21 вересня. У невеличкому Галілейському місті Назареті жила літня подружня пара - Іоаким і Анна. Обоє були праведні і благочестиві. Святе подружжя Іоаким і Анна довгий час були бездітними і плакали про те, що у них немає дітей. Одного разу Іоаким у велике свято приніс в Єрусалимський храм дари Господу Богу. Але священик не захотів прийняти дарів Іоакима, тому що він був бездітний, а діти вважалися благословенням Божим.

Тим часом дружина його, що залишалася вдома, теж почула, що первосвященик в храмі відмовився прийняти їх дари через бездітність. Вона дізналася також, що чоловік її, засмучений і плачучий, пішов у пустелю, і сама заплакала. Анна пішла у свій сад, сіла під деревом лавровим, зітхнула і, глянувши на небо повними сліз очима, помітила вгорі, на дереві, гніздо, в якому пищали маленькі пташенята. «Навіть птахи мають дітей, а у нас немає такого щастя у старості», - подумала Анна.

Раптово їй з'явився ангел Господній. Він сказав: «Ти зачнеш і народиш Дочку, благословенну, вище всіх. Через Неї отримають благословення Боже і всі земні народи. Через Неї буде дано всім людям Порятунок. Ім'я їй буде Марія».

У той же самий час ангел з'явився в пустелі і Іоакиму. Він сказав: «Іоакиме! Бог почув твою молитву, і Він даруватиме тобі Свою благодать. Твоя дружина Анна зачне і народить тобі Дочку, яка буде радістю для всього світу. Ось тобі знак, що я говорю тобі правду: йди до храму до Єрусалиму, і там, біля Золотих воріт, знайдеш свою дружину Анну, якій я сказав те ж саме ».

Здивований Іоаким, дякуючи всім серцем Богові, з радістю поспішно вирушив у Єрусалим, до храму. Там, як сказав йому ангел, він побачив Анну, що молиться Богу біля Золотих воріт, і розповів їй про ангела. Вона також розповіла чоловікові про все, що бачила і чула про народження Дочки. Помолившись Господові і вклонившись Йому в храмі, подружжя повернулося додому.

Через дев'ять місяців у Анни народилася Дочка, найчистіша і найблагословенніша. Вища за все, що було коли-небудь створено, початок нашого спасіння, наша заступниця перед Богом. Про різдво Її раділи небо і земля. З нагоди Її народження Іоаким приніс Богові великі дари і жертви, отримав благословення первосвященика, священиків і всіх людей за те, що удостоївся благословення Божого. Потім він влаштував у своєму будинку великий бенкет, і всі веселилися і славили Бога.

 

Вітаємо Тебе, любе Дитятко Маріє, оздоблене всіма чеснотами, що височиш понад усіми Святими, і тому достойне бути Матір'ю Спасителя світу. Котрий діянням Святого Духа став Воплоченим Словом на землі. Віддаємо Тобі нашу шану і всім серцем молимось до Тебе: хай завдяки Твоїй ласкавості Твоє Рождество заторжествує в наших душах, щоб вони, полонені Твоєю ніжністю і добротою, вічно жили в злуці з Твоїм солодким і люблячим Серцем.

 

Зі Святом усіх!

 

 

Різдво Пресвятої Богородиці (2016).jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...
  • 11 місяців потому...

Вітаю вас з чудовим святом. Нехай в душі завжди буде спокій і віра, а в серці не буде місця злобі і розчаруванням. Адже Богородиця опікується над тими, хто несе доброту, любов і радість.
 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 року потому...

Богородице Діво, радуйся. Благодатна Маріє, Господь з Тобою.

Благословенна Ти між жонами і благословенний плід утроби Твоєї, бо Ти породила Христа Спаса душ наших.

Достойно є воістину величати, Блаженною Тебе Богородицю, присноблаженну і пренепорочну, і Матір Бога нашого. Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що без зотління Бога Слово породила, Сущу Богородицю Тебе величаємо.

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід ізбави нас. Єдина, Чиста і Благословенна.

Преславна Приснодіво Богородице прийми молитви наші і донеси їх Синові Твоєму і Богові нашому, щоб спас задля Тебе душі наші.

Амінь

 

Зі Святом усіх!

Різдво Пресвятої Богородиці (2020(1)).jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 місяця потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...