Перейти до змісту

Ленд-ліз, або чи переміг би СССР сам

Гість rl72

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ВСЕ ЧТО НАДО ЗНАТЬ ПРО ЛЕНД ЛИС И ОПЛАТУ ЗОЛОТОМ.

Как с советское время, так и сейчас в современной России, единственно существующее мнение гласит - Вторую мировую войну Германия проиграла лишь благодаря СССР, который внес решающий вклад в победу над фашизмом. При этом та помощь, которая оказывалась СССР в годы войны его союзниками по антигитлеровской коалиции, прежде всего США и Англией, была незначительной и никак не повлияла на победу СССР в ВОВ, так как составляла всего около 4 % средств, затраченных страной на войну.

Показати контент

Опубліковано

Тільки люди з обмеженим світоглядом не знають що таке Ленд Ліз. Або про пакт Молотова Рібентропа. Або про Політ Рудольфа Гесса в Англію.Мені теж не вистачає цікавих співрозмовників, але я не роблю пости які тисячу раз розжовувались як в справжній якіcній літературі так і в жовтій пресі.

Опубліковано
  В 20.08.2016 в 00:47, AnimaNoir сказав:

Тільки люди з обмеженим світоглядом не знають що таке Ленд Ліз. Або про пакт Молотова Рібентропа. Або про Політ Рудольфа Гесса в Англію.Мені теж не вистачає цікавих співрозмовників, але я не роблю пости які тисячу раз розжовувались як в справжній якіcній літературі так і в жовтій пресі.

Показати  

@rl72 для себе це тільки відкрив і захотів поділитися. Копіпаст це добре, але де ж  умовивід @rl72 -а?

Опубліковано
  В 20.08.2016 в 05:18, vaz75 сказав:

@rl72 для себе це тільки відкрив і захотів поділитися. Копіпаст це добре, але де ж  умовивід @rl72 -а?

Показати  

про це був в курсі. просто вперше попалось більш  детальна інфа з конкретними цифрами.

п.с. а що це (умовивід) обов'язково?

п.п.с. якщо ти про спойлер, то я вже його умовивід спойлер зробив:P

п.п.п.с. на сторінці  David Jewberg у ФБ є ще трішки постів

• 2 року потому...
Опубліковано

так як тут його згадують, то і до цієї теми закопіпащу

не знаю, наскільки можна зараз вірити москальським історикам і їхнім "розсекреченим архівам", але ось таке виклали:

Опубликованы советские оригиналы Договора о ненападении между СССР и Германией

Цитувати

Впервые опубликованы сканы советского оригинала Договора о ненападении между Советским Союзом и Германией от 23 августа 1939 года и секретного дополнительного протокола к нему. Ранее историкам были доступны лишь фотокопии немецких оригиналов этих документов.

Сканы предоставлены Историко-документальным департаментом МИД России и опубликованы в научном издании «Антигитлеровская коалиция 1939: формула провала», выпущенным в свет Институтом внешнеполитических исследований и инициатив.

Показати контент

Показати  
  • 3 місяця потому...
Опубліковано
  В 20.08.2016 в 00:47, AnimaNoir сказав:

Показати  

ну значить я з обмеженим світоглядом(.

бо мені було цікаво почитати про це більш детально, ніж колись вчили на уроці історіі.

Опубліковано

колись давно, як був маленький, читав книжку про Покришкіна....

то віт там деякий час літав на "аерокобрі" - в той час для мене це було просто гарне слово

а насправді аерокобра  це - Bell P-39 Airacobra

з совьєцкіх фільмів про війну ми знаємо що червона армія воювала на Т34, а німці на Тиграх

а в реалії напевно було неразу не так

Опубліковано
  В 06.09.2019 в 08:09, Zevs_Isver сказав:

деякий час літав на "аерокобрі"

Показати  

саме на цьому літаку він здобув найбільших успіхів, і вклав, разом з іншими льотчиками своєї ескадрилії, вагомий внесок у перемогу в небі. Владі незручно було визнавати, що в протягом певного періоду Аерокбри мали найкращу ефективність в боротьбі з німцями серед усіх винищувачів червоної армії...

Опубліковано

Є навіть такі, серйозно вважають що було б краще якби німці перемогли в другій світовій війні. Вони широ вірять що жили б зараз як німці й горя б не знали. Історію можна переписувати як завгодно, чи буде з того всього толк не зрозуміло.

Треба визнати тільки одне, що в 1957 році країна після дуже важкої та виснажливої війни запустила супутник в космос. Що не скажеш зараз пройшла купа років незалежності, а супутники не запускаєм. Тільки користується тими благами які залишились від СССР та й те вже давно як не порізали так проміняли дешево. 

Та в 1956-1980 роках почали будувати Хрущовки швидкими темпами, щоб забезпечити безкоштовним житлом людей. Що не скажеш про теперішній час.

Опубліковано
  В 06.09.2019 в 11:50, MACCEN сказав:

Є навіть такі, серйозно вважають що було б краще якби німці перемогли в другій світовій війні. Вони широ вірять що жили б зараз як німці й горя б не знали. Історію можна переписувати як завгодно, чи буде з того всього толк не зрозуміло.

Треба визнати тільки одне, що в 1957 році країна після дуже важкої та виснажливої війни запустила супутник в космос. Що не скажеш зараз пройшла купа років незалежності, а супутники не запускаєм. Тільки користується тими благами які залишились від СССР та й те вже давно як не порізали так проміняли дешево. 

Та в 1956-1980 роках почали будувати Хрущовки швидкими темпами, щоб забезпечити безкоштовним житлом людей. Що не скажеш про теперішній час.

Показати  

Може якби совок не присунувся в Україну то и жили б нормально, і війни не було бі теперішньої війни не було б ..Не було б поняття "блату", "корупції" і ще багато чого совкового.Взагалі дивуюся як в "сверхдержаві" ЕЛЕМЕНТАРНО ПРОДУКТІВ І ІНШОГО НЕ ХВАТАЛО НА ВСІХ І ВЕЛИЧЕЗНІ ЧЕРГИ БУЛИ ЗАВЖДИ ЗА ВСІМ...Гагарін в космос полетів з грязною сракою, бо людину в космос(що не факт) запустили, а тільки через кілька років туалетний папір почали робити і то на британських станках...Всі здобутки совка виключно на повному ігноруванні потреб людей..Майже всі,а можливо і всі електронні вироби, деякі автомобілі совок тупо крав, є безліч порівнянь в інтернеті, що і коли було виготовлене іякими країнами, а потім через кілька років розпочинало виготовлятися в совку і типу їх досягнення.А про безкоштовне житло))))- не таке воно і безкоштовне, людям не доплачували, не давали всіх благ цивілізації і на ці зекономлені кошти давали їм житло, щоб далі пахали на заводі)))рабам теж давали койки, а про зручність хрущовок це взагалі окрема розмова.

Опубліковано
  В 06.09.2019 в 12:27, san4ez1 сказав:

Може якби совок не присунувся в Україну то

Показати  

розумієш.... територія України велика... і історія становлення кожної окремої області-ділянки-частини були різними... Наприклад, Історія Волині і історія Херсонщини - ну ДУУУУже різні...  тим більше Донеччини... Ростовщини...

Тому сенсу гадати "шо було б, якби б..." немає

Опубліковано
  В 06.09.2019 в 12:47, jack74 сказав:

розумієш.... територія України велика... і історія становлення кожної окремої області-ділянки-частини були різними... Наприклад, Історія Волині і історія Херсонщини - ну ДУУУУже різні...  тим більше Донеччини... Ростовщини...

Тому сенсу гадати "шо було б, якби б..." немає

Показати  

Згоден, але совкова ідеологія навіть зараз не дає жити Українцям

Опубліковано
  В 06.09.2019 в 12:55, san4ez1 сказав:

Згоден, але совкова ідеологія навіть зараз не дає жити Українцям

Показати  

Не всім)) Маю на увазі старше покоління, яке народилося і жило при сесері до віку не 16  років, а  троха більше. Та й не ідеологія навіть, а, спосіб життя-другого ж не було.... Певно що важко переінакшитись, маючи, нехай і ілюзорну стабільність. Новому поколінню цього не зрозуміти))) А осуджувати і критикувати  тих людей, якось трохи не гарно. Можливо, пройде час, і нове покоління, яке( дай Боже), буде жити в іншій, новій Україні, теж буде дивуватись тому життю, яким жили ми)))

Опубліковано
  В 06.09.2019 в 11:50, MACCEN сказав:

Показати  

Чоловіче, коли мільйони людей працювали лише за пайки та міфічні галочки в журналі, можна було не тільки супутники запускати , а й прямо сходи до місяця побудувати.

Опубліковано
  В 06.09.2019 в 14:11, bublik007 сказав:

Не всім)) Маю на увазі старше покоління, яке народилося і жило при сесері до віку не 16  років, а  троха більше. Та й не ідеологія навіть, а, спосіб життя-другого ж не було.... Певно що важко переінакшитись, маючи, нехай і ілюзорну стабільність. Новому поколінню цього не зрозуміти))) А осуджувати і критикувати  тих людей, якось трохи не гарно. Можливо, пройде час, і нове покоління, яке( дай Боже), буде жити в іншій, новій Україні, теж буде дивуватись тому життю, яким жили ми)))

Показати  

Не маю жодного пієтету до "совка". Більше того: майже все своє свідоме життя  з ним борюсь...

ЗІ. Єслі шо - мені 55 ;)

Опубліковано
  В 06.09.2019 в 18:25, Volyniaka сказав:

Не маю жодного пієтету до "совка". Більше того: майже все своє свідоме життя  з ним борюсь...

ЗІ. Єслі шо - мені 55 ;)

Показати  

Радий за Вас))))) Я не захищаю "совок", хоча, нашій сім'ї жилось не погано( батько закінчив службу капразом(капітан першого рангу, відповідає сухопутному полковнику). І усвідомлення шкідливості совка і системи взагалі, прийшло тільки тут, на західній Україні. Точніше-в 2013 році, коли почався Майдан гідності. Єслі шо, мені 52;)

Опубліковано
  В 06.09.2019 в 08:09, Zevs_Isver сказав:

колись давно, як був маленький, читав книжку про Покришкіна....

то віт там деякий час літав на "аерокобрі" - в той час для мене це було просто гарне слово

а насправді аерокобра  це - Bell P-39 Airacobra

з совьєцкіх фільмів про війну ми знаємо що червона армія воювала на Т34, а німці на Тиграх

а в реалії напевно було неразу не так

Показати  

Теж читав, "Небо войны", товстелезна така :)

Крім аерокобр були щей танки Valentine, в WOT навіть є. Вантажні автомобілі  Studebaker US6 - використовувались як шассі для Катюш (20 000 шт,  а повністю вітчізняних Катюш на базі ЗіЛ-157 було тільки 600)  А основна маса допосмоги -  військова сировина - авіаційний алюміній, тротил, порох,  детонатори ітд.  Побита війною радянська оборонка була не в змозі випродукувати це в достатніх кількостях. Ще продовольство - пам'ятаєте сало в банках? Це амери навчили :) До того в совку його солили в дерев'яних ящиках, де воно швидко жовтіло і гіркло.

Наостанок Сталін з комуняками щей кинули своїх американських партнерів. Борг декілька разів реструктуризовували, 100 мільйонів $ винні це й досі. І це при тому, що американська сторона просила розрахуватися тільки за "цивільні" поставки - трактори, тепловози, судна за  військову техніку  не хотіли брати ні цента.

Опубліковано

про безкоштовне житло))))- не таке воно і безкоштовне, людям не доплачували

Показати  

Ахах. То то всі 28 років незалежності люди, працюючи в бюджетних сферах і на держпідприємствах, шикують ні в чому собі не відмовляючи.

Опубліковано

А про безкоштовне житло))))- не таке воно і безкоштовне, людям не доплачували, не давали всіх благ цивілізації і на ці зекономлені кошти давали їм житло, щоб далі пахали на заводі)))рабам теж давали койки, а про зручність хрущовок це взагалі окрема розмова.

Показати  

Безкоштовного ніколи не було ні при якій владі)))) Але.. Зараз всі блага є, бюджетникам так доплачують, що вони можуть дозволити всі блага, і купити житло)))) Я не агітую за сесер,  єслі шо)))

Опубліковано

Є купа статей американських та європейських істориків (звісно, в більшості, не російських, хоча той же Марк Солонін, російський історик дуже адекватно про це писав) де описано і кількість, і якість поставок, ще навіть до офіційного Ленд-Лізу, для совдепії з боку Америки.

Зараз не буду спеціально шукати (десь мав збережене посилання, але не на цьому компі), але мені, особисто, дуже запам'яталось таке: Совіцькі генерали майже завжди хизувались в світлих бурках на фото. Всі думали, що це майже генеральська уніформа. Хуюшки! Ці бурки йшли в комплекті з американськими вантажівками, для водіїв в суворих умовах холоду. Але відразу вилучались для "комсостава".

ІМХО. Перебільшувати значення Ленд-лізу не варто,  але його вклад вважаю не меншим за 40 відсотків в перемозі. Совки закидали німців тілами (з мемуарів одного німця, у них тупо перегрівались автомати і кулемети, внаслідок чого розширювались стволи зброї і кулі падали через 5 метрів від стріляючого), бо ж жуков казав : Баби єстчьо нарожают. Але те, що перевозили вантажі, літали і танки на багатьох фото "переможців" американські - факт.

(Аж до смішного. Руцкі пропагандони в своєму "побєдобєсії" не раз викладали фотки переможного входу військ в якесь місто Європи (Софія наприклад), де солдати ЧА сидять на піндоських "Шерманах" (до речі, одним з розробників "Шермана" був  українець в Америці Тимошенко).

Ну і ще багато чого. Скажу крамольне! ;) Гудзики для шинелей робилив США! (257 723 498 пуговиц поставлено по ленд-лизу )

Опубліковано
  В 06.09.2019 в 19:49, volks сказав:

Ахах. То то всі 28 років незалежності люди, працюючи в бюджетних сферах і на держпідприємствах, шикують ні в чому собі не відмовляючи.

Показати  

Зараз можна бізнесом занятися,а тоді народився на заводі на ньому і здохнеш...ну звісно крім синків партійних,бо вони були ,,рівніші,, чим інші громадяни.я особисто не розумію людей які працюють в бюджетній сфері(хоч в бюджетній сфері більшість тупо ходить на роботу) і жаліється на зарплату,не у всіх звісно є можливість щось змінити в житті,але коли молодь йде в бюджет,то це їхні особисті проблеми

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...