Перейти до змісту

Потрібний фахівець щодо захисту інформації в ІТ

medv

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

запрошую на співбесіду щодо можливого працевлаштування в держ.установі фахівця в сфері захисту інформації.

вимоги - відповідна вища освіта, знання та практичні навички по обслуговуванню локальних мереж, бажане знання телефонії;

задовільний стан здоров`я;

бажання працювати та вчитися, до 30 років

з/п 2500-3000 чистими

стандартний робочий тиждень,

Сергій Васильович, тел 75-08-79 (з 9.00 - 17.00)

Опубліковано

оффтоп:

фирма приглашает на работу специалиста в сфере защиты информации,

резюме размещать в верхней части страницы www.microsoft.com

Опубліковано

це нормальна ЗП як до 30 так і після.

Мене тільки це трошки в ступор ввело!

фахівця в сфері захисту інформації.

І це конкретніше розпишіть. Що мається на увазі "захист інформації" ?

Опубліковано

Є в держ установах куча посад, надуманих, і не надуманих, от треба напевно освоїти бюджет, от і шукають людей - це моя думка.

Опубліковано

це нормальна ЗП як до 30 так і після.

Мене тільки це трошки в ступор ввело!

фахівця в сфері захисту інформації.

І це конкретніше розпишіть. Що мається на увазі "захист інформації" ?

так спАстЄлі то.....

Опубліковано

недавно було в новинах що міську раду якась перевірка "натягнула" за те що немає ніяких засобів захисту інформації, що аж начальник міськрадівських айтішніків 3 мільйона гривень на це просив.

То думаю або випросив і потрібно показати що щось робиться, або шукають на всяк випадок крайнього, якщо раптом знову перевірка

це наздогад :)

Опубліковано

ого 3 мыльйона гривень, це напевно поставити біля кожного кабінету по міліціонеру з дубінкою :) щоб хакери не залізли... :)

Опубліковано

треба напевно освоїти бюджет, от і шукають людей - це моя думка.

Помилкова думка. Зараз все більше і більше уваги приділяється захисту інформації. І хоч і повільно, але процес цей іде.

Опубліковано

А з добрим або відмінним станом не берете?

І що ж там за така секретна інформація в МНС-ників може бути яку потрібно захищати?

Опубліковано

medv, вам там вище натякали. Обслуговувати локальні мережі і захищати інформацію це дві великі різниці. Вам треба спец який у вільний час буде бухгалтерії каву бодяжити, пояснюючи чому отут щось не нажимається, і перфоратором стіни довбати під виту пару, чи все ж таки вузький спеціаліст?

Опубліковано

medv, можливо варто навести контакт з ось цими людьми. Можливо їх випускників і зацікавить Ваша вакансія. Принаймні, робота у вас може стати непоганим стартом для їхньої кар'єри.

Опубліковано

це сидіти бумажкі писати, щодо захисту інфи, це треба переучувати весь персонал, який не хоче вчитись, часта зміна проалів і так далі, у мене от такі паролі у всіх такого типу Er23@Zt самі собі придумували, і то деякі возмущались, а якщо міняти часто то юзери озвіріють.

Опубліковано

Хто володіє інформацією - володіє світом.

Ми ж навіть свої заначки на домашніх девайсах намагаємось заховати від ока лишнього зовнішнього, ба, навіть від дружини-чоловіка (тим паче тещі :) ). Чому ж виникають питання про надуманість посади в державній структурі?

Нормальна робота. Людина, яка буде займатись суто контролем та захистом інформаційного середовища хвірми. Ключування-сертифікація, стандартизація антивірусного захисту, контроль мережевих доступів,прав користувачів на мережевих-серверних-інтернет ресурсів, захист інтра-інтернет трафіку. Перевірки юзерів, документація - а куди ж без цього. І ще багато чого. Так, безпечник - це освічений бюрократ, але і він потрібен. Все сказане ІМХО. до оголошення , як і до організації відношення не маю, просто дратують пости "аби письнути".

Опубліковано

Якщо не дають гроші на софт, то з гавняшок квіточку ліпити теж якось не вийде, а якщо що, то іпать будуть і то сильно того по безпеці головний.

Як правило ті хто такого наймають самі в цьому мало що знають і розбираються, сажіть свому директору що паролі будуть мінятись раз в місяць на все, по певному ключу (нехай вже так по певній формулі) яку знають всі, наприклад до старого пароля буде додаватись певна цифра в певний місяць, наприклад базовий пароль:

Er23@Zt

сьогодні 1 місяць 14 року.

Додаємо значить до пароля свого (в кожного інша формула)

спереді цифру 1, вкінці 4, пароль 1Er23@Zt4, в іншого буда навпаки відніматись, це все технічно зробити можна а на практиці, в кабінеті бухгалтерії всі паролі один одного знають, бо всі люди, "я раніше піду, проведи за мене проводкі", чи там ще щось зроби.

Але на деяких фірмах в цьому плані все нормально.

Можна настроїти авторизацію по смс, пароль на комп + приходить динамічний пароль на телефон - вже тіпа секюрно.

Ставити софт по типу заббікса, моніторити все і вся, що і коли йшло на друк і так далі - потім то все фільтрувти.

В основном комп'ютерний парк у багатьох фірмах на ладан дише, щоб щось там ставити і контролювати.

Але при певному бюджеті і зарплатах айтішнікам все можливо, бо по 12 годин в день за 3000 грн в місяць не кожен хоче пахать.

Опубліковано

Автор теми мабуть вже тут і не показується.. Можна не старатись...

Може й навіть аккаунта нового створив :)

Опубліковано

сажіть свому директору що паролі будуть мінятись раз в місяць на все, по певному ключу (нехай вже так по певній формулі) яку знають всі,

А це вже порушення правил інформаційної безпеки ...

Опубліковано

сажіть свому директору що паролі будуть мінятись раз в місяць на все, по певному ключу (нехай вже так по певній формулі) яку знають всі,

Знаючи формулу ви нічого не підбирете :) ну і що що ви знаєте що привязка до дати?

Dw8@Hn

у всіх базовий пароль інший, який може мінятись раз (да хоть кожен день можна міняти, смскою відсилати паролі) - це все легко реалізувати, тільки що робити коли людина забула пароля, або десь в області де не тяне телефон а по VPN треба з'єднатись :)

Ключі у всіх інші, паролі базові теж, це я для прикладу навів, в когось привязка до дати в когось до його індифікаційного коду, в когось там ще якась привязка - це легко замутити.

Тільки проблема в тому що всеодно паролі всі будуть один одного знати. я описав вище чому це стається. Людина може захворіти а срочно щось треба. Та й люди всі різні є, скажіть директору якому 60 років що він буде кожен день вводити 8 значний пароль з різними знаками і так далі.

Опубліковано

Знаючи формулу ви нічого не підбирете :) ну і що що ви знаєте що привязка до дати?

Подобається мені така самовпевненість :) Не одна людина на цьому погоріла ...

Повірте, правило не використовувати якісь шаблони при створені паролів виникло не на пустому місці ...

Опубліковано

ото ви тут нафлудили, поки мене в місті не було...

1) Є закон про захист інформації. Особливо в держ установах.

2) Потрібен адмін ,який вміє розгорнути домен налаштувати різні права доступа і т..д.

3) Грамотний адмін - бюрократ. :) Так, а як інакше? Буде навіть вести "Журнал щоквартальної зміни авторизованого доступу". Цим він свою *опу прикриє, в разі чого. Отримав новий пас - розписався.

скажіть директору якому 60 років що він буде кожен день вводити 8 значний пароль з різними знаками і так далі.

Якщо постанову читав - то буде перший. Бо "єслі шо", то адміном не прикриється.

Захист інформації - це в першу чергу робота з людьми. Договір про не розголошення конфіденційної інформації, який передбачає кримінальну відповідальність за порушення, і нікому не буде цікаво "зливати" важливу інфу.

А щодо 50-річної тьотки, яка "не буде що-3-місяці запам'ятовувати новий пароль, бо їй бачте тяжче власної дати народження зифру запам'ятати", то доповідна на стіл директора - творить чудеса! (Я ж казав про бюрократію!)

Тому, панове, це робота адміна в держструктурі. А захист інфи - службовий обов'язок, що прописаний в посадовій.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...