Пате - готуємо вдома французький смаколик
Від Board.News,29.11.24
Інгредієнти для пате:Куряча печінка - 600 г Куряча грудка - 200 г Одна цибулина Вершкове масло - 50 гСухарі панірувальні - 50 гЯйця – 2 шт.Густа сметана 20% – 2 ст. л.Коньяк 1 ст. л. у пате + 1 ст. л. у желеМускатний горіх - 1 щіпкаСіль – 1 ч.л.Брусниця - 300 гВода - 1/2 склянкиЦукор – 1 ст. л.Желатин – 1 ч.л.Рецепт приготування пате:Печінку і грудку порізати на шматочки. Пюрувати у блендері до однорідної консистенціїДрібно порізати цибулю та обсмажити на половині вершкового масла до золотистого кольоруНа маслі, що залишилося обсмажити панірувальні сухарі (пару хвилин)Обсмажену цибулю та сухарі, сметану, коньяк, мускатний горіх та яйця додати до печінки та грудки, посолити, поперчити до смакуВсе добре пюрувати блендеромФорму змастити вершковим маслом, і вилити печінкову суміш, що вийшла, у формуФорму щільно накрити фольгоюУ розігріту до 200 градусів духовку поставити деко з водою (3-4 см.), в деко форму з пате. Випікати на водяній бані одну годинуЗа 10 хвилин до готовності пате, починаємо робити желе. Закип'ятити брусницю з водою, потім протерти через сито, додати цукор та коньяк. В кінці додати швидкорозчинний желатин, дати постояти і добре перемішати до розчинення желатину. За потреби нагріти, але не кип'ятитиЗалити і поставити на ніч у холодильник.Смачного!Джерело
- 3 Views
-
Останні новини