Перейти до змісту

Мариновані баклажани: швидко та смачно

Від Board.News,29.10.24


Інгредієнти для баклажанів по-горськи:4 великі баклажани2 великі моркви1 велика цибулина1 середній пучок кінзиСіль за смаком1 середній пучок петрушкиДля маринаду на 1 л води:2 сухі перчики чилі3–4 лаврові листи1 ст. л. солі8–10 горошин запашного перцю50-100 мл винного (фруктового) оцту, за смакомРецепт приготування баклажанів:Баклажани замочіть у солоній воді на 1-2 години, злегка відіжміть і відваріть у киплячій воді до готовності. Важливо не переварити баклажани!Готові баклажани обсушіть паперовими рушниками та помістіть під гніт для видалення надлишків вологи на 20–30 хв. Потім знову обсушіть паперовими рушникамиРозріжте баклажани вздовж на 4 частини і потім брусочками довжиною 3-4 см На корейській тертці натріть моркву тонкою довгою соломкою. Цибулю наріжте тонкою соломкою, зелень порубайтеУкладіть у глибоку ємність шар баклажанів, зверху - шар моркви, змішаної з цибулею та зеленню, далі ще шар баклажанів, ще шар моркви, цибулі та зелені, і так поки продукти не закінчатьсяОдночасно зваріть маринад (заздалегідь визначивши скільки рідини вам знадобиться)Остудіть і обережно залийте маринадом баклажани. Накрийте плівкою, зверху поставте гнітЧерез 3 дні закуска готова.Смачного!Джерело

Читати повністю

  • 11 Views


×
×
  • Створити...