Перейти до змісту

Торт "Шварцвальд" - смакота європейського рівня

Від Board.News,28.10.24


Інгредієнти для торта "Шварцвальд"":БісквітБорошно пшеничне - 100 гЯйце куряче - 6 шт.Цукор - 190 гКакао-порошок - 30 гШоколад молочний  - 50 гМасло вершкове - 50 гПросоченняВишня - 400 гЦукор - 120 гГорілка - 2 ст. л.Шоколадний кремВершки (не менше 33% жирності) - 70 млШоколад молочний - 30 гВершковий кремВершки (не менше 33%) - 450 млЦукрова пудра - 3,5 ст. л.Оздоблення тортаШоколад молочний (грамів 40)Рецепт -  торт "Шварцвальд"":Готуємо генуезький бісквіт (за окремим рецептом).Тепер займемося вишнями та просоченням.Перекладаємо вишні в друшляк, а під нього ставимо якусь посудину, щоб туди витікав сік із вишень.Залишаємо вишні до повного розморожування.Повинно вийти приблизно 170 мл соку.Якщо соку замало, можна додати води. Всипаємо в сік цукор, ставимо на вогонь - потрібно прокип'ятити кілька хвилин.Знімаємо з вогню. У гарячий сироп перекладаємо вишні, за бажанням можна додати 2 ст. л. горілки або коньяку (з коньяком ароматніше). Залишаємо до повного остигання. Потім знову відкидаємо вишні на друшляк і даємо соку добре стекти.Тепер потрібно приготувати шоколадний крем.Ламаємо шоколад на маленькі шматочки.Нагріваємо на плиті вершки з цукровою пудрою. Доводимо майже до кипіння, але не кип'ятимо! Знімаємо з плити вершки та кидаємо в них шоколад.Чекаємо близько хвилини і перемішуємо ложкою (не збиваємо!) до розчинення шоколаду.Дамо нашому крему повністю охолонути, накриваємо плівкою так, щоб вона лягла на крем. Відправляємо в холодильник на 30 хв. Крем можна приготувати й заздалегідь, наприклад за день, і зберігати його в холодильнику.Приступаємо до збирання торта.Розрізаємо бісквіт на 3 коржі.Нижній корж кладемо на блюдо і добре просочуємо вишневим сиропом.Промазуємо шоколадним кремом.Тепер збиваємо вершки. Поступово по одній ложці додаємо цукрову пудру.Збиваємо до стійких піків.Продовжуємо збирати торт.Кладемо другий корж. Просочуємо сиропом. За допомогою кондитерського шприца видавлюємо вершки у формі равлика. В улоговинку, що утворилася, викладаємо вишні.Просочуємо сиропом третій корж з того боку, яким накриватимемо другий корж, і обмазуємо вершками. Накриваємо торт, обмазуємо верх і боки кремом, що залишився.Тепер прикрашаємо.Присипаємо тортик зверху шоколадом і прикрашаємо вишнями, що залишилися.Смачного!Джерело 

Читати повністю

  • 3 Views


×
×
  • Створити...