Україна розглядає можливість розірвання дипвідносин з Іраном
Від Board.News,10.09.24
Про це на брифінгу заявив речник МЗС Георгій Тихий, відповідаючи на запитання УНІАН.
"Україна висловила свою жорстку позицію про те, що це буде мати руйнівні наслідки для українсько-іранських відносин. Я можу ще раз підтвердити, що дійсно наше попередження лишається в силі", - сказав дипломат.
"Я не буду уточнювати зараз, що саме мається на увазі під руйнівними наслідками, щоб не послаблювати дипломатичну позицію. Але можу сказати, що всі опції, включно з тою, яку ви назвали (розірвання дипвідносин, – ред.), є на столі. Якщо дійсно, ця передача відбулася, і факт такого застосування буде зафіксований, то, відповідно, будуть наставати наступні наслідки", - додав Тихий.
За його словами, поглиблена військово-технічна взаємодія між Іраном і Росією створює прямі безпекові загрози всій Європі та Близькому Сходу. Україна закликає міжнародну спільноту посилити тиск на Іран і РФ з метою збереження міжнародного миру та безпеки, резюмував речник МЗС.
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що балістичні ракети від Ірану прибули до Росії й що їх, імовірно, впродовж декількох тижнів використають на війні проти України.
Пізніше стало відомо, що Франція, ФРН і Британія припинять авіасполучення з Іраном через постачання ракет до РФ.
- 10 Views
-
Останні новини