Перейти до змісту

"Придністровським питанням" росіяни тестують реакцію Заходу, - дипломат Огризко

Від Board.News,27.02.24

Про це він сказав у етері телеканалу "Еспресо". "Такі речі є абсолютно неможливими. Ситуація може бути іншою. Там закличуть жити дружно, мирно. Скажуть що вони готові виконувати усі приписи, що будуть раді завершенню війни. А все що відбувається зараз, спрямовано лише на те, щоб протестувати як на це будуть реагувати в Кишиневі, Києві, Бухаресті, і в цілому на Заході. Це і є метою всього, що зараз планується, але не більше. Це певною мірою нагодує проросійський "шабаш" у Сєвєродонецьку свого часу", - повідомив він. Якщо будуть спроби провокації якоїсь неприємної ситуації і уряд Молдови звернеться до України по допомогу, то Придністровське питання можна розв'язати раз і назавжди, вважає Огризко. "Але ми не можемо робити щось без прохання Молдови. Зараз там знаходяться лиш залишки армії, близько 3 тис. особового складу. Ця так звана армія ні на що не здатна. Зараз нічого зробити не можна, бо Придністров'я затиснуто з двох боків Україною і Румунією. І якщо ці дві країни кажуть, що припиняють усю економічну роботу з ними, то про що ми взагалі говоримо. За що живе Придністров'я, яким чином функціонує?", - додав він. Нагадаємо, у Тирасполі на 28 лютого призначено "з'їзд депутатів усіх рівнів". Так звані придністровські політики не приховують, що на з’їзді йтиметься про Росію. Водночас посол України у Молдові Марко Шевченко заявив що, за його даними, питання приєднання Придністров'я до РФ наразі не стоїть на порядку денному. Українська розвідка вважає, що псевдодепутати окупованого РФ у Молдови Придністров'я не планують звертатись на з’їзді до президента Володимира Путіна щодо прийняття утворення до складу Росії. Марко Шевченко згодом заявив, що Україна надасть всю необхідну допомогу, якщо про це офіційно попросить влада Кишинева, у разі загострення конфлікту в невизнаному Придністров'ї. У НАТО скептично ставляться до можливості Росії анексувати Придністровський регіон Молдови, який фактично окупований Кремлем.

Читати повністю

• 19 Views

• Створити...