Байден сподівається, що угода про тимчасове перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС буде досягнута до 4 березня
Від Board.News,27.02.24
Про це повідомляє Reuters.
У виданні пояснили, що участь обох сторін у непрямих переговорах, що передбачають зустріч з посередниками окремо, але в одному місті, свідчить про те, що переговори просунулися далі, ніж будь-коли.
Байден висловив сподівання, що перемир'я розпочнеться найближчими днями.
"Мій радник з національної безпеки каже мені, що ми близькі до цього. Ми близькі. Ми ще не закінчили. Я сподіваюся, що до наступного понеділка ми досягнемо припинення вогню", - заявив Байден.
За словами американського чиновника, представники США на переговорах наполегливо працювали над тим, щоб до початку Рамадану укласти угоду про звільнення заручників. Оптимізм з'явився після зустрічей між ізраїльтянами та катарцями.
Після зустрічі з катарським еміром шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані, Ісмаїл Ханія, голова ХАМАСу, заявив, що його угруповання докладає зусиль для припинення війни, і звинуватив Ізраїль у зволіканні.
"Ми не дозволимо ворогу використовувати переговори як прикриття для цього злочину", - наголосив він.
Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль готовий до угоди, і від ХАМАСу залежить, чи відкине він деякі свої вимоги.
"Очевидно, що ми хочемо цієї угоди, якщо ми можемо її укласти. Це залежить від ХАМАСу. Тепер це дійсно їхнє рішення", - пояснив він.
25 лютого стало відомо, що Сполучені Штати, Єгипет, Катар та Ізраїль досягли консенсусу щодо основних контурів угоди про звільнення заручників в обмін на тимчасове припинення вогню в Газі.
- 9 Views
-
Останні новини